Virtuell virkelighet 16/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Her foregår flaggheisingen 17. mai kl. 08.00 – uansett vær og corona. Klikk for å se flagget vaie og høre passende musikk.

Vv 1: 17. mai. Mens feiringen av 17. mai mer og mindre er avlyst mange steder, blir den som vanlig her på Langset – og vel så det. Flagget heises kl. 08.00, og til årets flaggheising inviteres alle som ønsker en litt høytidelig åpning av dagen. Invitasjonen gjelder også bloggens lesere. Siden det er såpass tidlig, er det ikke nødvendig å komme i festskrud, men det er hyggelig om alle har 17.maisløyfe!
Arrangementet må selvsagt foregå innenfor det smittevern-reglementet som gjelder 17. mai, og som i skrivende stund ikke er helt avklart. Men det aner meg at det kan bli begrensning i antall, at deltakerne må forhåndsregistreres m.m. Send en melding (bruk kommentarfeltet eller e-post) for å melde interesse for å delta, så kommer nærmere detaljer som direkte tilbakemelding og i neste utgave av bloggen.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 17. april 2021. Klikk for stort bilde.

Vv 2: Appelsin og … Sydenturer har aldri fristet denne bloggeren noe særlig, og jeg vet derfor ikke om Tyrkia er en delstat i Syden. Men blogglesere som eventuelt har tenkt seg dit (til Tyrkia) når reiserestriksjonene blir opphevet, advares med bildet ovenfor mot å ta med seg Kvikk Lunsj (innfelt i øverste høyre hjørne) som reiseniste.

֎֎֎

NRJ Oslo og Viken 19. april 2021. Klikk for stort bilde.

Vv 3: Skaut. Pussig navn på den unge damen med skaut på bildet til høyre.

.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Språkvansker 1. Også i en kort karikaturtekst er det mulig å avsløre sine manglende kunnskaper om reglene for og/å. Resett, som ellers er opptatt av norsk tradisjon (tror jeg), burde hjulpet tegneren her (t.v. under). Og hvordan er kvalitetskontrollen hos nettbutikken Dustin (t.h. under) når den ikke klarer å skrive riktig norsk på sine nettsider? Klikk på bildene for å se dem større.

                   

֎֎֎

Resett 17. april 2021. Klikk for leselig størrelse.

Vv 5: Språkvansker 2. Resetts svar på Virtuell Virkelighet, Xtra, skriver om ideell promille. Når jeg leser setningen som er markert på klippet til høyre, lurer jeg på om den som har skrevet den, har fått noe ekstra til lunsj.

֎֎֎

Oliven Reiser har bilder fra sommeravslutningen på sine nettsider. Klikk for leselig tekst.

Vv 6: Språkvansker 3. Auschwitz ligger i Telemark, ifølge Oliven Reiser i Skien. Det sparer nok både de og deres kunder mye penger på. Dessuten er det mye enklere med tanke på corona-restriksjonene!

.

.

.

֎֎֎

Dagbladet – Din side – 10. mars 2021. Klikk for leselig størrelse.

Vv 7: Språkvansker 4. Selv i det hinsidige slipper man ikke unna «skattemeldingen», ifølge Dagbladet. Men hvilken adresse blir den sendt til? Mer om selvangivelsen (for det er en selvangivelse!) i innlegget Skatten min… i denne utgaven .

֎֎֎

Resett-lenke 19. april 2021.

Vv 8: Klikk-agn. Foran Stortinget samlet Resett-redaksjonen alle som mener politisk korrekthet er et problem i Norge. Men de glemte å telle dem, og overlater det til leserne. Selv anslår jeg antallet til et par hundre, noe jeg synes er forbausende få. Dekket ikke Resett reisekostnadene for de som ikke bor i Oslo?

(Innlegget ble påbegynt 06.05.2021 og fullført 06.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no