Skatten min …

Blid-ting – kategori-betegnelsen på dette innlegget – er inspirert av kategori-betegnelsen biting, som er omtrent det motsatte. Men i innlegg som er merket blid-ting, bites det ikke. Dette handler om noe ekstra positivt, gjerne litt uventet.
___________________________________________________________________________

Hvis noen for 30-40 år siden hadde spådd at jeg skulle komme til å skrive positivt om ligningsvesenet (som nå kaller seg skatteetaten), ville jeg trolig bedt vedkommende om å kontakte lege.  Det var på den tiden jeg mente at seks skudd liggende mot løpende lignings-funksjonær burde inn som et punkt til det militære skyttermerket – les ellers Internasjonalen, 3. vers fra januar 2017.

Oppslaget på Skatteetatens dør i Sandvika henviser (nederst) til en vekter, men ikke et menneske var å se de 5-10 minuttene jeg oppholdt meg ved inngangen (klikk for større bilde).

Fredag for en uke siden var frist for årets selvangivelse (som noen kaller skattemelding, men det er en selvangivelse!). For en bolighai som meg medfører det en dags arbeid med noteringsregnskap for eiendommen. Regnskapstallene skal føres inn i skjema R-1189, som skal vedlegges selvangivelsen (jeg synes fortsatt det er usolidarisk å levere selvangivelsen digitalt). Skjemaet fulgte ikke med den selvangivelsen («skattemeldingen») jeg mottok for et par uker siden. Det var heller ikke mulig å få på det lokale ligningskontoret da jeg endelig fant ut hvor det ligger. For der var det coronastengt med timebestilling, og ikke et menneske å se ved inngangen. Telefonnummeret på plakaten førte meg frem til 27 minutters ventetid, så jeg ga opp.

Neste dag ringte jeg samme nummer hjemmefra. Ventetiden var da 47 minutter, men allerede etter fem minutter fikk jeg tilbud om at skatteetaten kunne ringe meg tilbake, takket ja til det, og ble oppringt etter ca. 45 minutter.

Det var «Ragnhild» som ringte. Da jeg spurte, røpet hun at hun også har etternavn, men oppga det ikke. Derimot ordnet hun det som var viktigst for meg: Hun skulle få sendt skjema 1189pr. post (jeg har fått det – i konvolutt med håndskrevet navn og adresse). Dessuten – og uten at jeg hadde bedt om det – utsatte hun min selvangivelsesfrist med én måned, siden hun ikke trodde skjemaet ville nå frem tidsnok til at jeg kunne overholde den ordinære fristen.

«Ragnhild»s dialekt røpet at hun har vokst opp i Nord-Norge, så jeg spurte om hun befant seg i Brønnøysund, der «skatteetaten» holder til. Men nei, hun var på hjemmekontor i Lofoten. Hvis noen av bloggens abonnenter har kontakter som kan identifisere «Ragnhild», så meld fra til henne at hun har en fornøyd kunde (eller heter det klient?) i Sandvika! Og tips henne om Skatteetatens oppsang nest sist i Selvangivelsesfrist i morgen fra april 2017.

(Innlegget ble påbegynt 05.05.2021 og fullført 05.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no