Dramatikk i polarisen

Biting står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no.
Jeg har valgt ordet fordi det også kan være substantivering av verbet å bite.
Begge betydninger kan være aktuelle for det som her omtales.

___________________________________________________________________________

Børge Ousland og Mike Horn fikk problemer på sin ferd over polarisen, og tilkalte hjelp. De valgte å bli reddet av en “fotpatrulje” fremfor å bli hentet av helikopter. Den “dramatiske situasjonen” fikk bred dekning, bl. a. i NRK Dagsrevyen. Etter noen døgn var de i sikkerhet. Men turen var altså ikke helt vellykket, slik Tore Kristiansen i Document antyder.

Da jeg hørte om dette første gang, kom jeg i tanker om en annen polfarer som også fikk problemer. Etter mange feilvurderinger når det gjaldt utstyr m.m. nådde briten Robert F. Scott og hans mannskap på fire frem til Sydpolen 18. januar 1912. Der fant de teltet som Roald Amundsen hadde etterlatt en drøy måned tidligere, men funn av gjenstander de foregående to dagene hadde allerede vist at de hadde tapt kappløpet. Returen fra polpunktet kan man følge i Scotts dagbok, som er utgitt (i utdrag)  på norsk under tittelen Scotts siste ferd. Les de siste ni sidene, eller klikk på bildet nedenfor og les hele boken.

(Innlegget ble påbegynt 16.12.2019 og fullført 16.12.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no