Tilbakeblikk 28.05.2021

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .
___________________________________________________________________________

Limerick (11.02.2017) 
Blogglesere som har kommet til siden februar 2017 (og andre som liker utfordringer), bes lese innlegget det er lenket til ovenfor. Det inneholder en limerick-utfordring som fortsatt står ubesvart!

22. juli: Uforståelig uforstand om minnesmerker (26.07.2019) 

Som kjent er jeg litt treg, men jeg har ennå ikke forstått hvorfor de minnesmerkene som er reist etter terroraksjonen 22. juli 2011 (ett på Utøya, ett ved Oslo domkirke, noen titall Widerberg-skulpturer rundt om i landet) ikke er gode nok, og hvorfor man demonstrativt må sette opp enda et minnesmerke i et nabolag som tydelig har vist at de helst ikke vil ha det.

Det er nå klart at terroraksjonen ikke får noen tiårsmarkering ved det påbegynte minnesmerket på Utøystranda, siden det ikke blir ferdig. «Det er en skam at det offentlige Norge ikke har fått på plass et minnested 10 år etter,» sa –ifølge Resett – en person som var på Utøya da skytingen fant sted, i et intervju med NRK. Jeg minner igjen om at minnesmerket over de mer enn 4.000 sjøfolkene som omkom i krigsforlis 1939-1945, ble avduket i 1980 (se Tilbakeblikk 02.10.2020).

«Nå er det faen meg nok,» skrev tidligere AUF-leder Mani Hussaini for ett år siden i en meningsytring på Facebook om naboenes motstand mot det minnesmerket som nå er under bygging. Slik språkbruk ble neppe brukt i retten, der naboene kjempet sin sak og tapte. Alle parter bør involveres i planleggingen av minnesmerker var overskriften på et innlegg av professor Ole Jacob Madsen i Aftenpostens Uviten-spalte, der han avslutter slik: «Men i stedet for “mer demokrati” er den ulykksalige enden til Utøya-minnestedet blitt tvang, jus og psykiatri.»

Det er sjelden jeg kjører så langt på E-16 som til Tyrifjorden, og når det skjer, kommer jeg nok ikke til å svinge av for å besøke minnesmerket på Utøystranda.

(Innlegget ble påbegynt 25.05.2021 og fullført 25.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no