Tilbakeblikk 27.08.2021

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .
___________________________________________________________________________

Lokalhistorie
Lokalhistorie er én av kategoriene i denne bloggen, og der handler det mye om Sandvika-området. Heldigvis har bloggen en «konkurrent» som tar for seg hele Bærum, og som jeg anbefaler. Knut Erik Skarning bruker et digitalt kart som inngang til lokalhistorien. Nettstedet hans, barumhistorie.no, er en fryd å besøke!

.

Klimajus eller klimapolitikk? (01.01.2021)

Rutenettet ovenfor skal forestille atmosfæren og viser hvor stor del av den som består av CO2 (merket med gult). Sist i innlegget det er lenket til i overskriften, står en tilsvarende figur, som viser hvor stor del av atmosfærens CO2 som er menneskeskapt. Overskriften til Document-artikkelen Forskere: Klima­endringene kan skyldes solen snarere enn klima­utslipp inneholder en påstand som jeg ikke har faglig bakgrunn for å vurdere, men jeg stusser over uttrykket «klimautslipp» (hva er det som slippes ut?). Mer om slikt i Ord om klima i dagens blogg.

.

Inferiority complexes? (02.03.2018)
Det har gått tre og et halvt år siden innlegget det er lenket til i overskrifen, ble publisert. Nå gir Aftenposten uttrykk for omtrent samme mening – på lederplass!

.

Støyarrangement på Kadettangen (flere tidligere innlegg)
Kadettangen-konspirasjonen (21.01.2017)
Dunkdunk-musikk i vente fra “Kadetten” (29.06.2018)
Alternative fakta 41/20 (16.10.2020)
Virtuell virkelighet 21/21 (11.06.2021)
Dagsrevyen 21.07.2018: Kristiansands kommuneoverlege og musikkstøy

Corona-pandemien har gjort at den støyen som Bærums kommunepolitikere planla å utsette Kadettangens naboer for, ikke ble noe av hverken i fjor eller i år. Live Nation, som ikke er en jente med litt rart etternavn, men et firma som arrangerer støystevner, har nylig overtatt arrangementsdriften av støytiltaket «Kadetten». Firmaet har ifølge Budstikka hatt et «inntekstfall» på 81 prosent fra 2019 til 2020, så vi kan jo håpe at det finner bedre ting å bruke sine knappe ressurser på enn å plage Kadettangens naboer.

(Innlegget ble påbegynt 26.08.2021 og fullført 26.08.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no