Virtuell virkelighet 21/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Resett 4. april 2021.

Vv 1: Vekkelse. Bildet til høyre er en lenke i Resett, og peker på en interessant sammenlikning. Dessverre er John M. Johansens kommentar holdt i en form – særlig språklig – som gjør at det ikke lenkes til den herfra. Blogglesere som vil lese kommentaren, finner den sikkert.

.

.

֎֎֎

Resett 4. mai 2019. Klikk for å lese.

Vv 2: Bom-klem. For et par år siden startet MDG (Miljøpartiet de Griske) aksjonen Gi bomstasjonen en klem i forbindelse med kommune-valgkampen. Avslutningen av aksjonen sto Lan Marie Nguyen Berg for på partiets valgvake i Oslo. Den har vært vist tidligere her i bloggen, men gjentas nedenfor for å motvirke den påståtte nett-hetsen mot Berg, som nå ønsker å forlate Oslo-politikken for å bli stortingsrepresentant.

֎֎֎

Resett 26. mai 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: Virus. Det er imponerende hva en ung dame på 16 år (eller har hun fylt 17 nå?) vet om ting som eldre mennesker er usikre på etter års studier innen sitt fag. For balansens skyld ber jeg de som leser Resett-artikkelen til høyre om også å lese blogginnlegget Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte fra august 2018.

֎֎֎

Resett 4. juni 2021. Klikk for å lese.

Vv 4: Taletid. Entusiasmen som omtales i klippet til høyre, refererer visst til mange kommentarer på asosiale medier. Selv ville jeg nok ikke oppsøkt Stortingets publikumsgalleri for å høre Greta Thunberg tale.

֎֎֎

Kristin Kvinge er sjef for Kripos, og uttalte seg til NRK Dagsrevyen om politiets kriminelle virksomhet (nedenfor).

Vv 5: Politi-kriminalitet. Som alle andre medier fortalte NRK Dagsrevyen om den store, internasjonale politiaksjonen nylig. Men Dagsrevyens egen avsløring ble ikke fremhevet, bare gjengitt uten kommentar eller oppfølgingsspørsmål. På riksdekkende fargefjernsyn sa nemlig sjefen for kripos at politiet driver organisert kriminalitet, hør bare (lydspor fra sendingen):

֎֎֎

Budstikka-bilde med Kalvøya-festivalens opprinnelige scene i bakgrunnen (Budstikkas nettavis 6. juni 2021). Klikk for å lese (kanskje bare tilgjengelig for abonnenter).

Vv 6: Festival 1. Budstikka melder at Kalvøya-festivalen skal gjenoppstå – «på den gamle scenen i det naturlige amfiet på Kalvøya i september» ifølge avisen. Det kan bli et hyggelig gjensyn, for selv om jeg bor rett over vannet fra scenen som er avbildet til høyre, var lyden fra Kalvøyafestivalen aldri særlig hørbar her, den var nok mer sjenerende for de som bodde i «høyttalerretningen».

֎֎֎

Ballade.no 9. juni 2021. Klikk for å lese.

Vv 7: Festival 2. Etter at det ble slutt på Kalvøyafestivalen og mer støyende arrangementer der ute, har Bærum kommune ønsket å opprettholde lydtrykket mot beboerne rundt Sandviksbukta, Et område på Kadettangen er derfor reservert til lydterrorisme, og har vært brukt til det et par ganger. Dette skulle – ifølge enkelte lokalpolitikere – sette Sandvika på kartet. Nettstedet ballade.no omtaler «suksessen» (ovenfor), og fenomenet Kadetten er også omtalt her i bloggen i tre innlegg: Dunkdunk-musikk i vente fra «Kadetten»«Kadetten» fikk over 400.000 av kommunen for å støye og stenge badestranden / «Kadetten» setter Sandvika på kartet med rus, søppel og narkotikapågripelser.

Klikk for å åpne boken på Nasjonalbibliotekets nettsider.

Vv 8: Lyrikk. I lyrikk-avdelingen i mitt bibliotek står boken Barske børnerim for viderekomne voksne. Derfra gjengir jeg som en smakebit Umenneskelig fristelse. Av hensyn til rimet, bør nok diktet leses på dansk (stigen–svien), men ellers gir det full mening med norsk uttale:

Lille Jan skal holde stigen,
slik at far seg plukke kan
grener som gir svirp og svien
i et bjerkeris til Jan.

Høy er bjerken, jorden hård.
Far ble niogtyve år

En annen favoritt er Godt gammelt husråd (svamp er som kjent det danske ordet for sopp), som står på side 28.

֎֎֎

Klikk for å høre Tom Lehrer synge på engelsk om duene i parken, «pigeons in the park».

Vv 9: Fuglesang. Duen til høyre ble avbildet på Otto Sverdrups plass i Sandvika for et par år siden. Den er tatt med her som et påskudd for å spille Tom Lehrers vakre sang om duene i parken, «Pigeons in the Park». Klikk på duen for å høre.

(Innlegget ble påbegynt 10.06.2021 og fullført 10.06.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no