Tilbakeblikk 02.10.2020

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Minnesmerke for Utøya-ofrene: Et ønske fra en utenforstående (18.02.2017)
Det hadde vært fint om saken om et nasjonalt minnesmerke for Utøya-ofrene 22. juli 2011 kunne bli løst utenom rettssalen. Da jeg skrev om dette i innlegget det er lenket til ovenfor, antydet jeg at prosessen med å bygge et minnesmerke kanskje begynte for tidlig. Jeg antydet også at jernrosene som Tobbe Malm samlet inn, kunne bli et minnemerke ved RV 7 i stedet for at man bygger er monument så  å si på dørterskelen til beboerne ved Utøya-kaien. Jernrosene har nå fått sin naturlige plass ved Oslo domkirke, og bør kunne være et nasjonalt minnested like naturlig som (og langt verdigere enn) det som er påbegynt ved Utøya-kaien.

Neste år er det ti år siden barnemorderen herjet på Utøya, og diskusjonen om et minnesmerke over udåden pågår fortsatt. På Bygdøynes står det nasjonale(?) minnesmerket for krigsseilerne (utført av Joseph Grimeland). Det ble avduket av kong Olav i 1980, 35 år etter at krigsseilasen tok slutt.

Se også Tilbakeblikk 27.11.2020 med lenker til flere blogginnlegg om Utøya-minnesmerket.

Vern mot syklister (22.04,2017)
Den ene gangen jeg som fotgjenger er blitt påkjørt, var det av en syklist. Jeg var 8-10 år gammel, og skulle hjem fra standtomten ved Lakseberget. Idet jeg kom fra trappen fra stranden opp på fortauet langs Drammensveien (nå Sandviksveien) , ble jeg truffet i siden av en sykkel. Det gjorde vondt, men ellers gikk det bra. Men fortsatt er jeg engstelig for syklister, som det fremgår av innlegget det er lenket til i overskriften. Det kan virke som Bjørn Hansen, som har skrevet debattinnlegget Er syklister suicidale i Budstikka, har noe av den samme engstelsen. Ellers må vi prise oss lykkelige over at disse suicidale har valgt sykkel og ikke bil. For det ser ut til å være helt utenkelig for dem å tilpasse farten til forholdene, f.eks. når veien er smal og svingete.

(Innlegget ble påbegynt 01.10.2020 og fullført 02.10.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no