Alternative fakta 39/20

___________________________________________________________________________

Lenke i Aftenpostens nettavis 29. september 2020.

AF 1: Sambandsstatene. Vurdert ut fra forhåndsomtalen, særlig i NRK, av TV-debatten mellom Donald og Joe natt til sist onsdag (norsk tid) skulle man tro at Norge konkurrerer med Puerto Rico om å bli USAs 51. stat. Ifølge lenken i Aftenpostens nettavis (ovenfor) skulle de “duellere” om at de begge har lett for å snakke seg bort fra temaet (avisen oppgir ikke hvilket tema).

֎֎֎

Aftenposten 29. september 2020. Klikk for å se tydelig bildene av “brødrene Glomberg”.

AF 2: USA-podcast. Som Aftenposten-abonnent har jeg hørt på Aftenpodden USA og har hatt problemer (utfordringer?)med å høre forskjell på de to programdeltakerne. Da jeg så bilde av dem i Aftenpostens egenannonse (til høyre) skjønte jeg hvorfor. Podcasten er heretter bare tilgjengelig for Aftenposten-abonnenter.

.

.

.

֎֎֎

Document 29. september 2020. Klikk for å lese.

AF 3: Grønn 1. Halvor Fosli i Document har valgt en treffende overskrift (ovenfor) for sin beskrivelse av “hipsterne i de grønne partiene” (MDG –  Miljøpartiet de grunne/gale/grusomme – er vel ett av disse partiene). Selv er jeg ikke hipster (tror jeg; vet egentlig ikke hva det er) og tilhører langt fra noe grønt parti, men jeg måtte konsultere bloggens landbruksfaglige ekspertise for å finne ut hvorfor og hvordan poteter skal hyppes.

֎֎֎

Resett 25. september 2020. Klikk for å lese.

AF 4: Grønn 2. William Steffensen har hentet tittelen (til høyre) til sin meningsytring i Resett om regjeringens klimapolitikk fra Gasoline-teksten Hva’ gør vi nu, lille du?. Uten å ta stilling til innholdet i Steffensens tekst, har jeg stor sans for det han skriver mot slutten av innlegget: “Publikum vil bare trekke på skuldrene og håpe på at Slagsvold Vedum viser seg å være av et større kaliber enn både Solberg og Støre. Så dypt har vi sunket!”

֎֎֎

AF 5: Savnet fisk. “Fisketurist”  – en artig måte å omtale lofotskreien på! Den er jo egentlig på “sydentur” i Lofoten (kommer fra Barentshavet). Illustrasjonen til høyre viser Aftenpostens overskrift, én enkelt fisketurist og stedet der fisketuristene muligens ble funnet.

.

.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen-21 30. september 2020.

AF 6: Tyveri. Hvis noe blir “stjålet tilbake”,  må det først ha vært stjålet, føler jeg. NRK brukte nylig uttrykket både i Dagsrevyen-21 og distriktsnyhetene for Viken om et utenlandsk vogntog som var beslaglagt p.g.a. overvektig last, og som ble forsøkt lurt ut av landet. Slik jeg tolker språkbruken, mener NRK altså at biltilsynet/politiet begår tyveri med slike beslag.

֎֎֎

Klikk for å lese hva Store norske leksikon på nett skriver om uttrykket “statsbærende parti”.

AF 7: Statsbærende. Politisk kvarter på NRK P2 opplever jeg som et program der NRKs politiske journalister kan komme med perfide påstander. Sist mandag ble Arbeiderpartiet og Høyre kalt “statsbærende partier” av Bjørn Myklebust. Uttrykket er et eget oppslagsord i Store norske leksikon på nett.

(Innlegget ble påbegynt 01.10.2020 og fullført 02.10.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no