Til ungdommen før og nå

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.
___________________________________________________________________________

Det hørtes ut som en beskrivelse av min hverdag som blogger:

Men innslaget i NRKs Nyhetsmorgen handlet om hvor vanskelig studenter har det under corona-restriksjonene. «Hovedpersonen» i innslaget var – ifølge NRK – førsteårsstudent (kan man være det når man er i første år av bachelor-studiet?), og sa bl.a. dette:

Saken fikk meg til å tenke på Bent Høies «Tale til ungdommen» for et års tid siden, Nordahl Griegs dikt Til ungdommen fra 1936 og slutten av John F. Kennedys innsettelsestale i 1961 («Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.» – talen skal være skrevet av Theodore Sorensen). De to siste har det til felles at de stiller krav, mens Høies tale synes synd på, slik jeg oppfatter den.

Kommenter gjerne, men les først min «ansvarsfraskrivelse» i første avsnitt under Om denne bloggen på menylinjen over dette innlegget.

(Innlegget ble påbegynt 26.04.2021 og fullført 26.04.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no