That was the year that was

I dag er det et slags vaktskifte her på bruket. De øvrige beboerne har vendt tilbake fra julefeiring et sted i EU, mens jeg drar på tradisjonell nyttårsfeiring et sted i Sør-Norge.

Tradisjoner er noe som sitter godt i ryggmargen. Én ting er nyttårsaften, der jeg treffer hyggelige mennesker som jeg har feiret nyttår sammen med siden forrige århundre. Men også julaften, som jeg egentlig ikke feirer, har jeg “feiret” på tradisjonell måte, selv om jeg var eneste tilstedeværende her på bruket. Ribben var forberedt to dager før, og ble riktig vellykket med sprø svor. Det er bare denne ene dagen i året jeg legger slikt arbeid i. Hvorfor det, egentlig? Jeg har ikke noe annet svar enn at det er tradisjon.

Når året går mot slutten, ser man tilbake, først og fremst på de siste tolv månedene. Min største opplevelse i 2017 var nok slektstreffet for Oma-slekten, som jeg skrev om i to innlegg her i bloggen,
26. august og 2. september. Det som ellers har preget innholdet her i bloggen, står det om under dagens TilbakeblikkMen ved et årsskifte kan man også se lengre tilbake, som overskriften for dette innlegget for så vidt gjør. That Was The Year That Was var en storselgende LP med opptak fra en konsert der Tom Lehrer fremførte satiriske viser om amerikansk politikk. Selv om visene er over femti år gamle, virker noen av dem underlig aktuelle også i dag – eller kanskje er det jeg som lever i fortiden. National Brotherhood Week,  Send the Marines og Pollution tar utgangspunkt i fenomener som var aktuelle i USA på 1960-tallet. I New Math fleiper Tom Lehrer med sitt eget fag matematikk, som han underviste i ved flere underversiteter.

Det er litt over to dager igjen av året 2017 og tid for å minne om hva man da sier. I fjor skrev jeg om det her i bloggen, i år ble det gjennomgått i årets siste utgave (20. desember) av  podcasten Aftenpodden:

Til alle lesere av denne bloggen:
Takk for det gamle!

(Innlegget ble påbegynt 27.12.2017 og fullført 29.12.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no