Opphavsrett og “Nigeriabrev”

Denne sladden har erstattet Gorm Kallestads bilde, som bloggen har brukt uten tillatelse.

Det er neppe noen som krever opphavsrett til “Nigeriabrev“, en spesiell type svindelbrev. Eller kanskje? Etter en telefonsamtale i dag  begynte jeg å lure på om jeg selv har latt meg lure av et slags “Nigeriabrev”. Tidligere (Tilbakeblikk 24.07.2020) har jeg antydet at jeg kan ha vært utsatt for en variant av Turingtesten. Blogglesere som nå mener jeg trenger hjelp av psykolog, kan gjerne anbefale en slik, men bør ellers merke seg hva jeg av og til sier. “Selv om jeg er paranoid, trenger du vel ikke følge etter meg hele tiden?”.

Opplysninger på 180.no om telefonnummeret jeg ble oppringt fra. Klikk for å lese.

Utgangspunkt for dette hjertesukket er beskrevet i blogginnlegget
Bloggen har betalt erstatning for bildebruk
(29.05.2020). Etter dagens telefonsamtale søkte jeg opp nummeret jeg var blitt oppringt fra, på 180.no, og fant bl.a. opplysningene på bildet ovenfor. På  andre telefonopplysnings-nettsteder var nummeret ukjent eller “hemmelig eller reservert mot visning på nett”, og det påståtte advokatfirmaet er ikke å finne i noen av telefonkatalogene på nett. Da jeg så dette, kom jeg i tanker om han som ringte meg tidligere i år fordi han også var blitt kontaktet om påstått brudd på opphavsretten (på Facebok!). Han hadde kontaktet politiet, som sa han måtte la være å betale.

Som nevnt i første blogginnlegg om denne saken, har jeg betalt, men det gjorde jeg ikke før jeg hadde fått en faktura på papir og hadde undersøkt grundig. Bl. a. fant jeg en artikkel i Journalisten om saken. Der var NTBs leder for visuell kommunikasjon, Christina Dorthellinger Nygaard, intervjuet.Hun er varslet om første innlegg her i bloggen om denne saken, og har fått melding om alle senere tilbakeblikk, men bloggen har ikke mottatt noen tilbakemelding eller kommentar fra henne. På det området har hun åpenbart en annen holdning enn den NTBs nyhetsredaktør, Sarah Sørheim, ga uttrykk for i Aftenpodden i slutten av juni:

Heller ikke fra fotografen, Gorm Kallestad (som foråpentlig har fått sin andel av erstatningen), har det kommet noen tilbakemelding. Bildet hans viste en rød bærplukker med blåbær oppi. Vennligst meld fra hvis dette bildet dukker opp her i bloggen!

(Innlegget ble påbegynt 15.09.2020 og fullført 16.09.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no