Bombeterror og mediedekning

Mandag kveld ble vi igjen utsatt for en terrorhandling, denne gang i Manchester. Det var en hendelse av slike dimensjoner at den selvsagt måtte få fyldig dekning i nyhetene. Men når nyhetssendingen bare handler om det som hendte i Manchester – er ikke det å gå terroristenes ærend ? Er det nødvendig å gjenta usikre spekulasjoner om hvem, hvorfor osv. gang etter gang? Tirsdag 23. mai hadde NRKs “Nyhetsmorgen” tre nyheter å fortelle om i perioden fra kl. 7.30 til 10.00: Bombeattentatet i Manchester, alpinisten Kjetil Jansruds muligheter kommende skisesong og sjikane mot bussjåfører i Stavanger.

17. maiferingen i Oslo ble til en viss grad preget av engstelse for terrorhandlinger mot barnetoget i Oslo. Aftenpostens Lars Glomnes og Trine Eilertsen luftet tanker om nyhetsdekningen av dette fenomenet I Aftenpodden, avisens ukentlige podcastsending. Her i

bloggen skrev jeg om samme tema for bare en drøy måned siden i innlegget Keep calm and carry on.

I Aftenpodden fortalte Lars Glomnes også om en episode en av hans kolleger hadde opplevd på Akershus festning, der det som vanlig på 17. mai ble avfyrt salutt. At det salutteres, er ikke så lett synlig inne på festningsområdet, men det høres. Og da det smalt (det avfyres 21 skudd med fem sekunders mellomrom), var det noen som kastet seg ned, og noen som begynte å gråte. Slike reaksjoner viser at folk er påvirket av all omtalen av terrorfare. Men de hadde oppsøkt folkemengdene i Oslo sentrum, og som sådan fulgt parolen Keep calm and carry on. Det skal vi fortsette med, også etter drapene i Manchester.
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.