Kroppspress

Alle som har møtt meg, kan nok si seg enig i at jeg ikke bærer preg av å være utsatt for kroppspress. Det er fristende å vise til noe den  tidligere SV-politikeren Hanna Kvanmo (1926-2005) visstnok skal ha sagt: “Så lenge jeg sitter på Stortinget, er SV fyldig representert.”

Hanna Kvanmo på Stortingets talerstol. Stortingspresident Jo Benkow bak. Foto: Henrik Laurvik / Scanpix.

Av og til klager noen over at det er kjølig eller at de fryser. Etter et raskt blikk kan jeg da ofte konstatere – og meddele til den som klager – at det er nødvendig med et solid fettlag for å beskytte mot kulden.

For veldig lenge siden var jeg redaktør for en enkel medlemsavis for en slankeklubb (som man forstår ga det ingen resultater for mitt vedkommende). Bladet hadde en spalte med skråblikk på det å slanke seg, og der siterte jeg en gang en “oppskrift” jeg fant i et ukeblad, Kapellanens aftensmåltid. Det begynte slik: “Man tar en fleskepølse og lar den trekke i smult …”. Avslutningen var kaffe, søt likør og kremtopper.

Alt dette kom jeg på da jeg så Dagsrevyens reportasje om “post-it”-lapper mot kroppspress.

Den reportasjen hadde Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen også sett, og i Aftenpodden ga hun uttrykk for hva hun mente om innslaget. Det er kloke ord fra en dame med engasjement!

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

.

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.

Én kommentar til “Kroppspress”

Det er stengt for kommentarer.