Idrettsboikott

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.
___________________________________________________________________________

De norske fotballsparkerne var modige og gikk med denne T-skjorten på banen.

En beslutning om norsk boikott av fotball-VM i Quatar ville nok prege internasjonal fotball, der Norge som kjent er en ledende nasjon. Husk «bronselaget» fra Berlin-OL i 1936! Og «vi» slo England 2-1 i kvalifiseringskamp til VM i 1982.

Dagens herrelandslag vant for noen uker siden en overlegen seier mot Gibraltar. Men langt viktigere var spillernes modige demonstrasjon, der de var iført T-skjorter med teksten Respect – On and off the pitch («respekt – på og av banen», som NRK Dagsnytt valgte å oversette uttrykket med). Senere gjorde kvinnelandslaget det enda mer kroppsnært ved å skrive bokstaver i håndflatene.

Norges fotball-landslag markerer noe. Ved å klikke for å få stort bilde er det kanskje mulig å lese budskapet.

Da jeg rutinemessig googlet ordet i overskriften, fant jeg bl.a. en leksikonartikkel om den norske idrettsfronten i 1940 og en Wikipedia-artikkel om to amerikanske OL-deltakeres demonstrasjon ved en premieutdeling under Mexico-OL i 1968.

Neste år er det vinter-OL i Beijing. I et intervju har Johannes Høsflot Klæbo antydet at skilandslaget kanskje bør følge fotball-landslagets eksempel og «gå sammen om et felles standpunkt før OL i Kina» (men Kina er som kjent et land der menneskerettighetene står sterkt hvis man gjør som myndighetene sier).

Jeg har en ide til hele den norske OL-troppen som skal til Beijing (ingen norske kommer til å boikotte det stevnet): Bruk innmarsjen til en markering! Det vil garantert bli lagt merke til, også av oss som ikke følger med på medienes overdrevne dekning av sportsarrangementer.

(Innlegget ble påbegynt 07.04.2021 og fullført 15.04.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no