Glemte å betale?!

Hadia Tajik og Edina Ringdal i billettkontroll på Stortinget t-banestasjon (privat foto på VG-nett).

Stortingsrepresentant Hadia Tajik (A) ble tatt i billettkontroll på T-banen forrige onsdag. En liten notis i Aftenposten ledet meg til VGs oppslag om saken. Tajik er intervjuet av avisen, og beklager at hun glemte å betale. Hun er avbildet i kontrollen sammen med sin presserådgiver Edina Ringdal. Det fremgår ikke av VG om Ringdal også hadde glemt å betale.

Daværende statssekretær Per-Willy Amundsen i billettkontroll på bussen (privat foto på VG-nett).

Justisminister Per-Willy Amundsen (FrP) ble tatt i billettkontroll for tre og et halvt år siden. Han var da statssekretær i kommunaldepartementet. Han hadde månedskort som var utløpt for to dager siden, 17. desember, og som han trodde gjaldt frem til jul.

Hverken Tajik eller Amundsen fikk gebyr for sin manglende billett. Tajik kunne dokumentere med sin Ruter-app at hun pleier å betale, og kontrolløren viste skjønn og nøyde seg med å la henne betale billetten på etterskudd. Amundsen fikk en advarsel. Begge er registrert hos Ruter for sin manglende betaling, og vil få strengere reaksjon ved eventuell gjentakelse.

Landets to fremste justispolitikere, lederen for Stortingets justiskomite og justisministeren, har altså det til felles at begge er “løslatt på prøve” etter å ha blitt tatt for sniking på henholdsvis t-bane og buss. Amundsens forklaring synes jeg virker plausibel. Men å påstå at man “glemte å betale”, slik Tajik gjør? Husker hun å betale andre steder der det ikke står kasse ved utgangen? Hvor verdensfjern går det an å være?
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.