Godnatthistorier for voksne

“I can tell you, I don’t remember a first week anything like this. It’s as if we’d elected the wrong man and the White House was inhabited by an imposter on a rampage. Commentators have been stumped to find a rambunctious metaphor to describe the alarmed perception of the new president. What has he opened up? Pandoras box.”

Tro det eller ei, men teksten ovenfor handler ikke om Donald Trump. Den handler om Bill Clinton, og er hentet fra den britisk-amerikanske journalisten Alistair Cookes (1908-2004) Letter from America. Disse 10-15 minutters kåseriene laget han ukentlig for BBC fra 1946 til fem uker før han døde, og de har ikke gått ut på dato. Nå når påskeferien med mye fritid står for døren, anbefaler jeg å laste ned kåseriene fra BBC, som har gruppert dem etter presidentperiodene i USA.

Selv hører jeg ett kåseri om dagen, eller rettere sagt om kvelden, når jeg har lagt meg. Det hender jeg sovner før jeg har hørt ferdig – Cooke har en rolig stemme som passer til å lese godnatthistorier (jfr. overskriften). Da hører jeg kåseriet om igjen neste morgen. Men ofte blir jeg så opptatt av hva han sier at jeg ikke sovner. Det skjedde flere ganger i høst, da mange av Cookes Letters from … handlet om presidentvalgkampen i 1992 (George Bush senior mot Bill Clinton). Det var interessant og tankevekkende parallelt med valgkampen mellom Trump og Clinton.
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.

Share