Detektimen

Her er litt mimring for de som er så gamle at de så NRKs Detektimen på begynnelsen av 1960-tallet:

En hel episode har jeg ikke funnet, men i dag er det 104 år siden hovedrolleinnehaveren, Raymond Burr (1917-1993), ble født. Serien der han spilte forsvarsadvokat Perry Mason, gikk på NRK hver fredag i flere år, tror jeg. Det var kanskje den første krim-serien etter at NRKs fjernsyn ble offisielt åpnet i 1960, og for meg satte den en slags standard. For selv om mesteparten av handlingen, slik jeg husker det, foregikk i rettssalen, var det spennende nok, og Perry Mason fikk alltid sin klient frikjent.

NRK hadde kanskje valgt serien fordi den var helt fri for vold (den ble sendt før skolebarn hadde gått til sengs), og det passet meg, som fortsatt synes at tegnefilmer med Skipper’n kan være nokså voldelige. Derfor har jeg alltid foretrukket TV-krim med fokus på det å løse saken. Inspektør Morse (den opprinnelige serien, ikke Unge inspektør Morse) og etterfølgeren Inspektør Lewis var de siste jeg så av den typen.

Det er noen år siden Detektimen gikk ut av fjernsynsprogrammet på fredag. Men det må være tillatt med en Perry Mason-avslutning:

De som ikke er fornøyd med det, kan velge mellom tre musikere som også har tilknytning til dagens dato, Fats Waller (21.05.1904-1943) med Ain’t Misbehavin’, Sven Nyhus (f. 21.05.1932) med Bergrosa og Anna-Lena Löfgren (1944-21.05.2010) med Lyckliga gatan. Eller eventuelt spille alle tre, siden Detektimen ikke står på programmet i kveld heller.

(Innlegget ble påbegynt 19.05.2021 og fullført 19.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no