Alternative fakta 45/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Alternativ tittel. Presidentskiftet i Sambandsstatene fører nok til at denne delen av bloggen må skifte navn. For med Don Trumps presidenttittel forsvinner også Kellyanne Conways jobb, og da kan hun være raskt på pletten for å kreve royalty av tittelen hun er opphavsperson til (se originalen ovenfor). Kom gjerne med forslag til ny tittel, men jeg kan dessverre ikke love premie eller royalty.

֎֎֎

Klikk på bloggerens resultat ovenfor for å prøve denne enkle musikk-quizen.

AF 2: Musikk-quiz. BBC3 har blitt min musikk-kanal. Jeg hører den via BBC Sounds på nettet, og slik fant jeg en musikk-quiz som bloggens lesere kanskje vil prøve seg på. I all beskjedenhet gjengir jeg mitt sluttresultat ovenfor – klikk på illustrasjonen for å prøve quizen.

֎֎֎

AF 3: Corona-forventning. Mye tyder på at hverken NRKs Heidi Sivertzen-Oksmo eller Kristian Krogshus (kommuneoverlege i Moss) har lest denne bloggens corona-ekstra. Eller kanskje de bare ikke vil ta konsekvensen av det som sto der om ordet forvente? Ordet var imidlertid i flittig bruk i et nyhetsinnslag i distriktssendingen for Oslo og Viken  for et par uker siden:

֎֎֎

Budstikkas nettavis 8. november 2020.

AF 4: Munnbind. Munnbind skal legges sammen med vissent løv. Det viser veiledningen (til høyre) i Budstikkas nettavis. Det fremgår ikke om dette gjelder alle munnbind eller bare de som er brukt.

֎֎֎

AF 5: 51. stat. Resett (over) forbereder seg og leserne på hvordan det blir når Norge slutter seg til Sambandsstatene. Eller er vi allerede den 51. staten? Oslo ligger nærmere Washington enn Honolulu på Hawaii, som er den 50. staten, og EU skal vi jo ikke være med i.

֎֎֎

Aftenposten 16. oktober 2020.

AF 6: Rakettangrep. Politiet er til å stole på, også når det gjelder angrep på Norge, forstår jeg av en overskrift i Aftenposten (til høyre). Men hvordan kan en nyhetssak om russisk rakettangrep på Norge havne som en notis på side 28?

.

֎֎֎

Budstikka 30. oktober 1970. Klikk for å lese.

AF 7: Nostalgi 1. Det har gått en stund siden sist jeg sendte inn måleravlesning til Hafslund. Og det har gått enda lenger tid siden e-verket sendte folk rundt for å lese av måleren. Budstikka (til høyre) fortalte for femti år siden om den forestående måleravlesingen.

.

֎֎֎

Aftenposten-annonse 6. oktober 1970. Klikk for å lese oppskriftene nederst.

AF 8: Nostalgi 2.  Når mor serverte hønsefrikassé, var jeg mer interessert i hønsekjøttet enn det andre (en hvitgul guffe og grønnsaker). Som festmat, slik annonsen til høyre skriver om, kan jeg ikke huske å ha fått servert hønsekjøtt. Og uansett pris: Får man kjøpt hønsekjøtt (bortsett fra grillkylling) noe sted i dag? I så fall står det oppskrifter nederst i annonsen – klikk og les.

.

֎֎֎

AF 9: Idretts-krenking.  Siden jeg aldri vil bli å se i løperantrekk på en idrettsbane, kan jeg trolig ikke bli krenket av Bizarro-tegningen nedenfor, selv om teksten beskriver meg ganske godt.

(Innlegget ble påbegynt 12.11.2020 og fullført 12.11.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no