Alternative fakta 39/19

___________________________________________________________________________

.

AF1 – Russebråk: Russen – det er snakk om de som begynner russetiden neste vår – har gjort seg gjeldende igjen. Også denne gangen måtte politiet gripe inn, men heldigvis var det bare snakk om støy, ikke drapsforsøk som i sommer. “Det er ikke den første meldingen på russen etter sommerferien, men jeg synes det uansett er litt tidlig,” sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Budstikka, Det tiltredes!

oooOOOooo

.

AF2 – Telefontilbud: Sist søndag fikk jeg tekstmelding fra telefonnummer 44.79.25.92.91.50 om at Elkjøp hadde vært så vennlig å tildele meg en ny Apple iPhone XS Max. Ettersom jeg advarer alle mot å kjøpe produkter med navn som begynner med liten i, var dette uten interesse for meg. Så hvis noen av bloggens lesere vil prøve, kan jeg formidle nettadressen der telefonen ifølge tekstmeldingen kan løses inn. Det var ellers nytt for meg at Elkjøp arbeider på søndager.

oooOOOooo

AF3 – Uten flyskam: For hundre år siden var begrepet “flyskam” ukjent. Derfor kunne Aftenposten uten skam melde at a,s Nordisk luftkraft med sin Curtiss flyvebåt skulle starte daglige passasjerflyvninger – på Bestumkilen! Ifølge avisnotisen hadde allerede flere passasjerer meldt seg.

.

.

.

.

oooOOOooo

.

AF4 – Nasjonalsanger: Neste år er det europamesterskap i fotballsparking, og i den anledning ble det nylig spilt en kvalifiseringskamp i Frankrike. Aftenpostens Hole in one har beskrevet de utenomsportslige sidene av kampen.

.

.

.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å se det større. Klikk her for å se hele bilaget.

AF5 – Avisinnhold: For et par uker siden skrev jeg om Aftenposten som papiravis gjennom femti år. Prisen har mer enn doblet seg, men kanskje ikke innholdet. Lørdager får abonnentene Bolig, som for det meste består av annonser. De to-tre redaksjonelle artiklene må man ha svært spesielle interesser for å kaste seg over. Sist lørdag var et godt eksempel.

.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese de to sidene i Dagsavisen.

AF6 – Avisutforming: I november i fjor viste jeg at i Aftenpostens fredagsbilag A-magasinet utgjør teksten mindre enn halvparten av magasinflaten. Dagsavisen følger opp tendensen. I et sideoppslag sist onsdag får to saker hver sin helside, men bildet av de to som omtales, fyller 2/3 av papirflaten.

.

.

oooOOOooo

AF7 – Ukvemsord: For femti år siden fikk en drosjesjåfør femti kroner i bot for å ha kalt en kollega for “bondetamp” (i dagens kroneverdi tilsvarer boten ca. 500 kroner). For tre måneder siden ble en bergenskvinne idømt 14 dagers ubetinget fengsel for å ha kalt en innvandrer fra Somalia for “korrupt kakerlakk”. Aftenposten har omtalt begge dommene.

     

Klikk på bildene for å lese Aftenpostens omtale av straff for ukvemsord i september 1969 og i juni i år.

(Innlegget ble påbegynt 26.09.2019 og fullført 26.09.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no