Alternative fakta – uke 13

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: NRK om partilandsmøter 1: Det er landsmøtesesong for de politiske partiene, og NRK er på saken. Trygve Slagsmål Vedum åpnet landsmøtet i Sosialistisk Senterparti, en viktig nyhet.

oooOOOooo

AF-2: NRK om partilandsmøter 2: Det er landsmøtesesong for de politiske partiene, og NRK er på saken. Rødt har landsmøte denne helgen, og det er enda viktigere enn SP-landsmøtet som er omtalt ovenfor (det er ikke feil i  i begynnelsen av lydklippet):

oooOOOooo

AF-3: Vold  og sex i Dagsavisen: På utspekulert vis har den til nå ganske tekkelige Dagsavisen begynt å lure inn bilder av vold og sex, der avisen til og med trekker inn kjente personer. Se bare hvordan bildet av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen stråler ut aggresjon, med løftede hender og tittelen “Slår tilbake”. Tilsvarende oser det av sex på bildet av den niqab-kledde damen, det vises både naken hud og et par hårstrå over niqaben! Dette siste må Islamsk Råd rydde opp i snarest – hvis de kan finne ut av modellens identitet …

oooOOOooo

AF-4: Svensk muntlig kommunikasjon: Det viser seg at Tor Røste Fossen har lagt opp som landslagssjef (jfr. et spørsmål i forrige utgave av bloggen), og at det norske herrelandslaget i fotball nå trenes av en svenske! Norge tapte den første kampen etter at han begynte som trener, og det er ikke rart hvis han tror han må snakke engelsk til nordmenn:

oooOOOooo

AF-5: Avansert kontakt med NRK Språkteigen: I slutten av NRK-programmet Språkteigen opplyser Torunn Myhre om hvordan lytterne kan komme i kontakt med programmet. Nest siste alternativ er å skrive på veggen. Hun mener sannsynligvis ytterveggen, og jeg må innrømme at jeg ikke er så begeistret for skriving der – det kan minne om tagging. Jeg spør meg også hvor ofte Språkteigen-medarbeidere går eller kjører forbi for å registrere det som står på folks yttervegger. Og hva med de som bor mer avsides?
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.