Alternative fakta 27/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Bompengetrøbbel: Det er mer enn ti måneder siden jeg ga mitt råd til bompengemotstanderne. Det baserte seg på frivillig, men samlet handlig, og rådet ble ikke fulgt. Men kanskje ga det støtet til den organiserte motstanden man nå ser, der bompengemotstandernes partier i enkelte kommuner får tilslutning fra 25 prosent av velgerne i meningsmålinger. Det skaper problemer på så mange måter, bl. a. for Erna Solberg, som skal prøve å finne kompromisser mellom regjeringspartiene. Plakaten til høyre er kanskje ikke ment som oppmuntrende tilrop, men jeg tror statsministerens humoristiske sans får henne til å småle av den.

oooOOOooo

Lite folk på “fotballpuben” på Kontraskjæret. Utsnitt av foto i Dagsavisen.

AF2 – Publikumssvikt: En liten fotballnyhet også denne gangen, eller har den bare med utelivsbransjen å gjøre? Mens det norske laget (også kjent som “vi”) fortsatt hang med i damenes fotball-VM, var besøket på “fotballpuben” på Kontraskjæret nesten usynlig, slik Dagsavisen brukte en halv side pluss en del av siden foran til å vise. Det er litt uklart for meg hvilken byrådsavdeling dette ligger under. Fotball hører vel hjemme under kultur (merkelig nok!), servering under næring, og hvis finans og samferdsel slutter seg til, kan man tilby gratis bompasseringer for å stille opp. Men det krever rask handling – bronsefinalen er i morgen og finalen på søndag.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese.

AF3 – Fellesferie: Begrepet fellesferie skal ha sitt opphav i mellomkrigstiden, da det var mest rasjonelt for bl. a. smelteverksindustrien å stenge ned produksjonen og gi alle ferie samtidig. Ordningen ble senere overtatt av flere bransjer. Vanligvis har fellesferien vært lagt til de siste tre ukene i juli, da sommerværet landet over antas å være best. Så fellesferien begynner i ettermidddag – eller egentlig mandag morgen, formelt sett. For 50 år siden var 5. juli en lørdag, og Aftenposten kunne fortelle at ferietrafikken på veiene hadde gått greit fredag ettermiddag, illustrert med et bilde av E18 ved Nesbru. Jeg tror bildet er tatt fra toppen av Bellevue-bygget, med Fekjan til høyre for bildet (Rema-butikk m.m. i dag) og med ferietrafikken på vei inn i bildet mot Holmenbukta i bakgrunnen. Men står ikke mannen til venstre og haiker? Men han skal visst ikke på ferie.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF4 – Radiorobot: Før i tiden hadde NRK en smule respekt for den musikken som ble sendt, og sørget for at programmene var lagt opp slik at musikken sluttet før neste program begynte. Med dagens digitale løsninger, der alt kan regnes ut på et øyeblikk, er det slutt på dette, som f.eks. i NRK Jazz. Da høres det slik ut:

Nå har dette blitt overført også til andre kanaler. Her er overgangen til samme nyhetssending i NRK P2:

Det er bl. a. dette vi alle skal betale lisens over skatteseddelen for fra neste år.

oooOOOooo

AF5 – Prisrobot: Elektrokjeden Power, som tidligere het Expert, gjør sine kunder oppmerksom på at prisroboten allerede kan ha justert prisene. Det står ingenting om i hvilken retning justeringen går, opp eller ned. Min erfaring med denne kjeden er omtalt tidligere i blogginnleggene Expert på manglende kundeservice del 1 og del 2. De som tar sjansen på å handle hos Power, anbefales å skaffe seg skriftlig prisgaranti før de kjøper.

oooOOOooo

Asker og Bærums Budstikke 8. juli 1919.

AF6 – Kommunebudsjett 1919: For 100 år siden var Bærums kommunebudsjett noe mer nøkternt enn dagens tilsvarende. Kunngjøringen (eller er det redaksjonell omtale?) i Budstikka gjør også rede for hvordan utgiftene skal finansieres, og det fremgår at noe utlignes som eiendomsskatt, resten som skatt på formue og inntekt. Men 12 prosent skatt må da ha vært til å leve med?

.

.

oooOOOooo

AF7 – Ute på vift: Apropos dagens innlegg om hijab: Christian Skaug i Document fotograferte paret nedenfor på Aker Brygge i Oslo tirsdag denne uken. Det fremgår ikke om han spurte om lov …

Bilde tatt på Akder Brygge tirsdag 2. juli av Christian Skaug i Document. Siden jeg ikke har spurt om lov til å bruke bildet, legger jeg en lenke til Document, og oppfordrer bloggens lesere til å finne ut hva slags nettavis det er.

(Innlegget ble påbegynt 04.07.2019 og fullført 05.07.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no