Et mulig tiltak for å bli kvitt nye bomstasjoner

Aftenposten 22. august 2018. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

Når sindige rogalendinger engasjerer seg slik som Aftenposten og NRK Dagsrevyen fortalte om onsdag denne uken, bør politikerne lytte. Gjør de ikke det, har jeg en ide om hva som kan gjøres for å fjerne bompenge-uvesenet.

Ideen tar utgangspunkt i hva motorsyklistene visstnok gjorde da de måtte begynne å betale i bompengeringen rundt Oslo, etter først å ha passert gratis. Dette var i “gamle dager”, da man betalte ved å kaste mynt ned i en kurv eller ved å “betale i luken”. MC-førerne betalte, men det tok sin tid når hver av dem måtte stanse, ta av seg hjelmen og finne frem penger i sykkelvesken – og køen bak dem vokste. Etter kort tid kjørte motorsykler igjen gratis gjennom bommen.

Min ide for dagens aksjonister er å fjerne eventuell betalingsbrikke og deretter la være å betale. Ifølge NRKs reportasje er 70 prosent av bilistene rundt Stavanger imot nye bomstasjoner. Hvis alle disse lar være å betale, får hver av dem først et krav i posten om etterbetaling. Neste trinn er trusel om inkasso. Når kravet fortsatt ikke blir betalt, blir det inkassosak, og med inkassosak mot 70 prosent av bilistene i Stavangerområdet vil systemet bryte sammen. Da er man i forhandlingsposisjon. Med det engasjementet jeg så i NRK-reportasjen, tror jeg kanskje en slik betalingsboikott kan gjennomføres i Rogaland.

Ideen er allerede tatt i bruk av fylkespolitikerne i Finnmark. Stortinget har vedtatt at Troms og Finnmark skal slås sammen til ett fylke, men Finnmarkspolitikerne vil ikke, og boikotter møter om saken. Det åpner nye muligheter for oss vanlige folk, slik Ingelin M. Hoff Hansen skriver i Aftenposten:

(Innlegget ble påbegynt 23.08.2018 og fullført 23.08.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no