Alternative fakta 16/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Jogging 1: Jogging har vært omtalt her i bloggen tidligere (Alternative fakta 21/17: Jogging er farlig). Likevel ser jeg jevnlig at naboene driver med denne usunne aktiviteten, og gjengir derfor hva bergenslegen Ingvard Wilhelmsen har sagt om jogging: “Joggerne lever litt lengre enn de som ikke jogger. Men kanskje ikke lengre enn tiden de jogger. Så de bør ihvertfall like å jogge.”

oooOOOooo

Klikk på illustrasjonen for å lese portrettintervjuet med Unni Lindell.

AF2 – Jogging 2: I et portrettintervju skrevet av Dagsavisens Sissel Hoffengh uttaler krimforfatteren Unni Lindell seg om helserelaterte spørsmål. Begrepet trening omfatter vel også jogging, og Lundell har et klokt og sunt syn på dette. Portettintervjuet avsluttes slik:
– Jeg spiser meg opp for ikke å få rynker. Det var så
__deilig da jeg kom på det.
– Men du kan jo ende med å bli trill rund?
– Nei, jeg blir ikke det. Og grunnen til det er at jeg
__ikke trener. Kroppen min er vant til at den ikke trenger å ta vare på __fettet. Når du går, sykler eller løper mye tror kroppen at den må ta __vare på fettet til krisetider, men min kropp vet at det alltid kommer __mer.
– Tar du tran?
– Nei. Men jeg tar litt vin.

Se også Alternative fakta 13/19: Maraton!

oooOOOooo

AF3 – Syklister: Sykkelsesongen er i gang, og siden Satans vegvesen ikke har reservert den ene kjørebanen på E-18 for racersyklister, bruker de bl. a. Sandviksveien. Der er fartsgrensen 60 og 50, men de fleste bilister kjører langsommere enn dette når de nærmer seg en rundkjøring. De som bare har sykkelprøven, har ikke lært dette –  eller skjønt poenget med det (film uten lyd).

oooOOOooo

AF4 – NRK-nyheter 1: Omtale av NRKs nyheter ble ved nyttårstider henvist til denne mindre seriøse delen av bloggen (Farvel til NRKs nyhetsredaksjoner). Her er en slik omtale. Mandag kveld fulgte jeg dekningen av brannen i Notre Dame, og hørte NRK-nyhetene ved midnatt, der jeg regnet med å få siste oppdatering om situasjonen. Det jeg fikk, var først en melding om at katedralen ikke kunne reddes, deretter en reprise av NRK Kveldsnytt som var sendt en time tidligere, og der innholdet var det motsatte.

oooOOOooo

AF5 – NRK-nyheter 2: NRKs nyheter ved midnatt fredag  hadde denne viktige nyheten:

Det var en oppfølging av et stort oppslag på NRKs nettsider, der hele to journalister var involvert. Det er selgvsagt mulig at dette egentlig handler om politireformen og hva politiet tar seg tid til, men noe slikt var hverken nevnt i radionyhetene eller på nett. De har heller ikke  fulgt opp nyheten, slik Fjordabladet har gjort.

oooOOOooo

Afrtenposten 16. april 2019. Nyhetsoppslaget om branen i Notre Dame er markert med rød ramme. Brannen ble oppdaget 15. april kl. 18.51.

AF6 – Avisnyheter: Brannen i Notre Dame ble oppdaget kl. 18.51 mandag kveld. Aftenpostens første oppslag om brannen var i tirsdagens morgennummer, med en NTB-melding på side 11. Det må være frustrerende å arbeide som journalist i en papiravis som ikke har et system der viktige nyheter kan få plass på førstesiden, helst som en egenprodusert melding.

.

.

oooOOOooo

Budstikka 15. april 1919. Klikk på illustrasjonen for å lese.

AF7 – Lønnsforhandlinger: Årets lønnsoppgjør i privat sektor ble avsluttet med at partene ble enige noen timer “på overtid”. Nå står oppgjøret i offentlig sektor for døren. For 100 år siden foregikk visst det på en annen måte. Klippet til høyre er fra et lengre referat i Asker og Bærums Budstikke om en komiteinnstilling om lønn for kommunalt ansatte i Asker kommune. Lønnens størrelse i datidens kroner er én side av saken. Mer interessant synes jeg det er at lønnen regnes pr. uke. Betyr det at lærerne ikke fikk lønn når de ikke underviste, f. eks. i sommerferien?

.

.

.

oooOOOooo

Annonse i Aftenposten 19. april 1969.

AF8 – Tobakksreklame: Annonsen til høyre er akkurat femti år gammel, den sto i Aftenposten 19. april 1969. Den var ikke myntet på meg, for jeg hadde på det tidspunktet kommet meg gjennom både skole og militærtjeneste uten å begynne å røyke. Men ut fra ferske iakttakelser  – jeg kjenner minst to personer som røyker Tidemanns rød – kan jeg stadfeste sannheten i annonsens siste setning: “De som bruker Tiedemanns RØD, har røkt i lengre tid”.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 18.04.2019 og fullført 19.04.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no