Tilbakeblikk 19.04.2019

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Israel og Palestina – mange spørsmål, få svar (25.05.2018)
Håvard Melnæs er journalist og interessert i vin. Han er forbauset over at Vinmonopolet selger vin som er produsert på Golan-høyden, noe han mener “Statens forretning” ikke burde gjøre. Det er ingen som har forsøkt å påtvinge ham Golan-vin, og han kunne gjort som jeg gjør når jeg ser varer fra Gilde: jeg går forbi. Men han har valgt å skrive en kronikk i Aftenposten med tittelen Hvorfor selger Vinmonopolet vin fra okkupert område? Jeg ber bloggens lesere ha et åpent sinn når de leser den, og helst lese hans kronikk før disse kommentarene til enkelte utsagn i kronikken:
– “Golanhøydene er okkupert område og ikke en del av Israel.”
____Israel ble angrepet av Syria og andre omkringliggende land i juni 1967. ____Angrepet ble slått tilbake, og de syriske Golanhøydene var ett av områdene ____som Israel erobret og beholdt som en sikring mot nye angrep.
– “Syrerne på Golanhøydene har levd under okkupasjon i 52 år. Det __samme har palestinerne på Vestbredden og i Gaza.”
____Vestbredden og Gaza ble også erobret fra de angripende araberstatene i 1967. ____Begge områdene er nå selvstyrte palestinske områder.
– “… det er grundig dokumentert at Israel er en brutal __okkupasjonsmakt som tilsynelatende er hevet over internasjonal __lov.”
____I denne kronikken var det plass til en henvisning til den “grundige ____dokumentasjonen”.
– “Bare det siste året har israelske soldater likvidert barn og kvinner, __menneskerettighetsaktivister og helsepersonell.”
____Grensen mellom Israel og Gaza er stengt. Fra Gaza skytes raketter inn i Israel ____(som besvares fra Israels side), og de som har blitt drept, har deltatt i ____demonstrasjoner som har til hensikt å trenge inn i Israel. Ordet “likvidasjon” ____plasserer ansvaret ene og alene på israelsk side.

Årets finale i European Song Contest / Melodi Grand Prix skal foregå i Israel fordi landets bidrag seiret i fjor. Gerd von der Lippe mener Norge  bør boikotte finalen. Hun krydrer sitt debattinnlegg Boikott virker i Dagsavisen 16. april med samme type utsagn som ovenfor.

(Innlegget ble påbegynt 19.04.2019 og fullført 19.04.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no