Virtuell virkelighet 10/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Aftenposten 26. mars 1921. Klikk for større bilde.

Vv 1: Lørdagsavis. I 1921 var påsken en uke tidligere enn i år, men Aftenposten ble levert, også på påskeaften, til den svimlende pris av kr 9,00 pr. kvartal (i dag koster det kr 1488,- for «full pakke» inkludert digital tilgang). Mer om avisutviklingen i Prisen på avisabonnement fra september 2019.

֎֎֎

Bufdyikksd nettavis 24. mars 2021. Klikk for større bilde.

Vv 2: Påskedato. Med en nær forestående påske er det snilt av Budstikka å opplyse om hvilke smittevernregler som gjelder. Men jeg blir litt i tvil når jeg ser datoen. Derfor har jeg ikke lenket til artikkelen, men – som den onde pedant jeg er – satt en rød ramme rundt datoen. Uansett blir mitt viktigste smitteverntiltak i påsken (egentlig i den stille uken) å huske å møte opp for å få dose nr. 2 av Moderna-vaksinen på skjærtorsdag.

֎֎֎

Resett 24. mars 2021.

Vv 3: Vår. Er det nå noen særlig nyhet at det blir mildvær og vår på Østlandet i slutten av mars?  Slike oppslag trodde jeg var forbeholdt den tidligere kulturavisen Dagbladet og liknende «gammelmedier», men det sto i Resett.

֎֎֎

Nettavisen 23. mars 22021. Klikk for å lese.

Vv 4: MDG1. MDG (Miljøpartiet De Grunne / Gale / Griske) stiller egen Oslo-liste ved høstens stortingsvalg, og håper på å få inn toppkandidaten, Lan Marie Nguyen Berg, på Stortinget. Nettvisen omtalte nylig ett av partiets valgutspill, med lenker til andre utspill fra MDG.

֎֎֎

Resett 17. mars 2021. Klikk for å lese.

Vv 5: MDG 2. I forrige notis (Vv 4) var det ikke noe bilde av toppkandidaten på stortingsvalglisten for Miljøpartiet De Grunne / Gale / Griske i Oslo. Til høyre er Lan Marie Nguyen Berg avbildet i en begynnende omfavnelse med Raymond Johansen. Overskriften og Resett-artikkelen antyder at omfavnelsen også er politisk.

֎֎֎

Aftenposten 26. mars 2021. Klikk for større tekst.

Vv 6: Løpsk. Det fremgår ikke om hun selv var kusk, den eldre sykepleieren som skulle reise fra Slitu (øst for Askim) til Kristiania for hundre år siden, og som brukte hest og vogn for å komme til stasjonen. Det gikk i hvert fall ikke bra, kan Aftenposten fortelle, og hun fikk selv behov for sykepleie.

֎֎֎

Aftenposten 26. mars 1921. Klikk for å lese.

Vv 7: S-A-F-E. For 50 år siden feiret det norske flyselskapet Braathens SAFE (South America Far East) 25-årsjubileum. Selskapet fusjonerte med den norske delen av SAS i 2004. I blogginnlegget 19 år siden Fornebu-forurensningen flyttet fra oktober 2017 står mer om hvordan Braathens på ulike måter preget Langset.

.

.

.

֎֎֎

Resett 24. mars 2021. Klikk for å lese.

Vv 8: Maske. Også Resett følger MSM (nynorsk forkortelse for Main Stream Media) og skriver «munnbind». Det heter ansiktsmaske eller bare maske! Spør neste gang noen krever munnbind, om det er greit at det dekker nesen, også …

(Innlegget ble påbegynt 25.03,2021 og fullført 25.03,2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no