Virtuell virkelighet 47/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Budstikka 15. desember 2021.

Vv 1: Juleferie. Det fremgår ikke av Budstikkas overskrift ved siden av om det er skolesjefen i Asker eller i Bærum som ber om tidligere ferie. Uansett: Etter at jeg sluttet som lærer, har jeg kunnet plassere mine feriedager slik jeg har villet, så sant det ikke har kollidert med arbeid som har vært avhengig av min ringe person. Skolesjefen bør kunne ordne sin ferie tilsvarende – uten å ty til oppslag i lokalavisen.

֎֎֎

Budstikka 15. desember 2021.

Vv 2: Bomber. Klippet ved siden av hadde jeg arkivert under stikkordet «lærerhets», men så oppdaget jeg at sitatet kom fra lederen i Utdannings-forbundet i Bærum, Bjørn Sigurd Hjetland. Han er lærernes fremste tillitsvalgte, og vet nok hva han snakker om. Heldigvis er den skoleansatte jeg treffer ukentlig, ikke lærer, men adjunkt.

֎֎֎

Funnet på nettet.

Vv 3: Mat. Pinnekjøtt som lettvint mat? Tja. Arbeidet begynner mer enn et døgn på forhånd. Arbeidet med å vanne ut kjøttet og å dampe det i noen timer er for så vidt lettvinte (bare man husker å komme i gang i tide). Men skulle jeg foreslå noe lettvint, ville det nok bli noe i retning av omelett.

֎֎֎

Vv 4: Syndig. Syndens vesen har ikke forandret seg. For tiden er straffen for synden(e) coronasmitte, men årsaken er fortsatt det som tidligere gikk under samlebetegnelsen «piker, vin og sang», og som nå er litt omformulert av smittevernlege Eli-Anne Emblem Skaug:

֎֎֎

NRKs nettsider 11. desember 2021.

Vv 5: Kim Il S… Bildet ved siden av så jeg først på NRKs nettsider, med Jonas Gahr Støre i en stil jeg ikke assosierer med ham. Bildet og NRKs medfølgende tekst fikk meg til å tenke på utenlandsk TV.

.

֎֎֎

Vv 6 : Slagord. Det er viktig å være forsiktig når man lager politiske slagord. Det gjelder også for partiene bak den sittende regjeringen, som sies å være en regjering for vanlige folk i hele landet vi er så glad i. Les hva Resett skriver under tittelen Støres strømpris: Nå er det vanlige folks tur til å få inkasso.

֎֎֎

Vv 7: Bekreftelse. Indirekte bekrefter Aftenpostens Frank Rossavik en motsetning jeg mener å ha sett lenge, nemlig den mellom å være «grønn» (i betydningen miljøvennlig e.l.) og å være smart:

Aftenposten 13. desember 2021. Klikk for å lese kommentaren.

֎֎֎

Vv 8: Språk 1. Det er ikke lett å være journalist og stadig måtte skrive om ting man egentlig ikke vet noe særlig om. At det kan gå i ball med fagterminologi som tak (over huset) og himling (i hvert rom) er så sin sak, men jeg trodde det var allment kjent at kanonkuler som skyts var gått ut av bruk ganske lenge før oberst Eriksen beordret ild mot BLÜCHER 9, april 1940. Teksten er endret i nettavisen (lenken er kanskje reservert for Aftenpostens abonnenter). Der er ordet «kanonkuler» byttet ut med «granater og torpedoer».

֎֎֎

Vv 9: Språk 2.I gamle dager hadde ordet «singel» bare én betydning. Den holder Franzefoss fremdeles på, mens bl.a. Aftenposten skriver «singel» når avisen egentlig mener «single».

.

.

(Innlegget ble påbegynt 16.12.2021 og fullført 16.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no