Virtuell virkelighet 37/21

Denne delen av bloggen het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Marx. Følgende påstand skal visstnok komme fra den amerikanske komikeren Groucho Marx: «Politics is the art of looking fo trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.» Det er mulig at Audun Lysbakken leste utsagnet (siden det skulle komme fra Marx) da han bestemte seg for å trekke SV fra sonderingene om ny regjering. Eller han kan ha smuglest Document (neppe godkjent lektyre i SV) og denne kommentaren av Ragnar Larsen:

Document 26, september 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 2: Stortingskart. Stortingets nettsider har bl.a. et kart over stortingssalen, der man kan se hvor hver enkelt representant har sin plass. I skrivende stund viser kartet det utgående Stortinget, men det blir kanskje oppdatert når det 166. Storting er høytidelig åpnet.

֎֎֎

Document 22. september 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: Assistanse. Enkelte overskrifter signaliserer tydelig hva tekstens forfatter mener, noen ganger slik at det er morsomt også for de som er uenige.

֎֎֎

Resett 23. september 2021. Klikk for å lese.

Vv 4: Troende. I forrige ukes innlegg Snart to uker siden stortingsvalget sto det, knyttet til det faktum at KrF og MDG ikke kom over sperregrensen: «Jeg synes det er interessant at disse to partiene for “troende” kom til kort». Noen har stusset over at MDG har fått betegnelsen «parti for “troende”». Det er støtte for betegnelsen i en Resett-kommentar av Einar Hammer («Det minner om en dommedagssekt – omvend dere før enden er nær!»):

 

֎֎֎

Det norske laget i Bocuse d’or kan lage mat, og de vet hvordan man behandler flagget.

Vv 5: Flagg. Det norske kokkelaget vant bronsemedalje i Bocuse d’or nylig, og viste en prisverdig behandling av flagget. Hadde dette vært et idrettsstevne, ville laget trolig brukt norske flagg som forklær, og kokkeluene ville vært utstyrt med små norske flagg foran og med horn. Men kokkelaget har åpenbart bedre rådgivere enn idrettsutøverne.

֎֎֎

Vv 6: Talemål. Noregs mållag har fått den ideen at kong Harald skal halde talar på nynorsk. Då gjeld ikkje lenger slagordet «Tal dialekt, skriv nynorsk», som Mållaget brukte tidlegare, og som var trøysta mi då eg var tilsett i eit nynorskforlag. NRK Vestland skriv om dette.

֎֎֎

Vv 7: Tarmgass. Resett blir stadig mer lik det nettavisen selv kaller MSM (Mainstream Media, dvs. nesten alle andre medier). Derfor er det høytid i redaksjonen når den kan bruke ordet prompe i en overskrift:

Resett 27. september 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 8: Teach-in. For femti år siden kunne en annonse som den ved siden av stå i avisen. På den tiden var jeg lærer, men jeg kan ikke huske at noen av mine kolleger så ut som hun som er avbildet i annonsen, heller ikke at det var slik servering på lærerværelset i storefri. Den avbildede varen er imidlertid fortsatt å få kjøpt, for kr 369,90 (kr 74,- i annonsen).

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 30.09.2021 og fullført 30.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no