Virtuell virkelighet 11/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Historisk. Denne bloggen er nå en del av norgeshistorien, eller i hvert fall av nettstedet norgeshistorie.no (som er utviklet av Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo). Artikkelen om Bjerregaards gate (mot slutten har den en lenke til et innlegg i denne bloggen) innledes med bl. a. denne setningen, som neppe er korrekturlest: «Et utvalg av tekstene publiseres her etter at de er korrekturlest og gjennomgått små språklige justeringer».

֎֎֎

Aftenposten 2. april 1913.

Vv 2: Medisinsk. Det fine med Dr. Sømmes snue-inhalator (i tillegg til de fortreffelige medisinske egenskapenr som nevnes i annonsen til høyre), er at den kan erholdes på alle apotek – og dem myldrer det av, i hvert fall i tettbygde strøk.

.

֎֎֎

Vv 3: Diagnoser. En sjelden diagnose skal man ikke kimse ad. Da er det godt at Resett-bilaget xtra kan holde oss orientert om noen av diagnosene.

֎֎֎

Gave-ide? Bare 267 dager til jul!

Vv 4: Politikerbok. Resett forlag har lavest pris på boken Norske politikere som fortjener respekt. En fullstendig gjennomgang av Resett-redaktør Helge Lurås. Men les hele omtalen på Norlis nettsider før eventuell bestilling!

.

.

.

l

֎֎֎

Vv 5: Partilandsmøte. Landsmøtet i Rødt foregikk digitalt for noen uker siden. Ved en inkurie ble det ikke omtalt her i bloggen; til gjengjeld kan jeg bringe begynnelsen av innslaget om landsmøtet i  Nord-Koreas ledende TV-stasjon, der Rødt-landsmøtet selvsagt fikk behørig omtale:

֎֎֎

 
Klikk på bildene for å lese hva Resett skriver om de to transportene.

Vv 6: Flaggstangtransport. Resett har hatt en slags serie gående om flaggstangtransport. 14 meter flaggstang resulterte i førerkortbeslag. Flaggstangen her på bruket er 11 meter lang, og den ble transportert fra Akershuskaia tidlig på 1950-tallet på samme måte som Resett-bildene ovenfor viser, men på en personbil (1936-modell Plymouth) som var ombygd til pickup (sort/hvitt-bilde av bilen nedenfor med bloggeren sittende på bakken foran til venstre). Og far, som sto for transporten, beholdt førerkortet (tror ikke politiet observerte transporten). Men hvor mange måtte til for å flytte flaggstangen (av furu, tror jeg) fra bilen til stativet i hjørnet av plenen? Flaggstangen er fortsatt i bruk, og kan nedenfor ses i aksjon akkompagnert av Norge i rødt, hvitt og blått – enten sunget av Lalla Carlsen (tilnærmet original-utgave fra Chat Noir) eller fremført av HM Kongens Gardes musikkorps.

 
På taket av pickupen til venstre (trolig uten presenning over lasteplanet) ble Langsets 11 meter høye flaggstang (til høyre) transportert tidlig på 1950-tallet. Klikk på bildet til venstre for å se det i større utgave. Lenke til flagget med musikk i teksten ovenfor.

 

֎֎֎

Vv 7: Banning. Tegneserien Nemi ga meg et påskudd til å minne om blogginnlegget Du skal ikke misbruke Guds navn fra november 2018. Sammenliknet med enkelte utsagn der, blir Nemi nedenfor nokså puslete.

Aftenposten 24. mars 2021. Klikk for større bilde.

(Innlegget ble påbegynt 01.04.2021 og fullført 02.04.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no