Velkommen til epleplukking i morgen, lørdag 12.09!

Det er epleplukkedag på Langset i morgen, lørdag 12. september. Datoen ble fastsatt for lenge siden på bakgrunn av erfaring med når eplene pleier å være høsteklare.

I går var jeg på en rask inspeksjonsrunde i hagen, og mye tyder på at jeg i år kan søke avlingsskadetrygd (hvis noe slik finnes for oss amatør-eplebønder). Uansett blir saftfabrikken montert på tilhenger, og blir stående til over neste helg. Forhåpentlig husker jeg de siste forbedringene som ble gjort før fabrikken ble demontert i fjor.

Det har vært frukthage på Langset i hvert fall siden 1907, da gartner Hansen kjøpte eiendommen. Hans store gravensten-apaler, som det var tungvint  høste, ble i 1952 erstattet av ca. 50 mindre trær med sortene filippa, james grieve, ribston og ingrid marie. De femten trærne som står igjen, pleier å gi noen hundre kilo i avling. I år tipper jeg på høyst 200 kilo.

(Filmen nedenfor er uten lyd de første ti sekundene)

(Innlegget ble påbegynt 08.09.2020 og fullført 10.09.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no