Språkteigen går på tomgang

Biting står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no.
Jeg har valgt ordet fordi det også kan være substantivering av verbet å bite.
Begge betydninger kan være aktuelle for det som her omtales.

___________________________________________________________________________

Programmet Språkteigen på NRK P2 har sin egen, i dette tilfellet trolig ufrivillige, humor …

… og så fikk vi nok en reprise, denne gang fra april 2017. Jeg har hørt på Språkteigen siden programmet het noe annet og før P2 eksisterte, jeg hørte også innslaget om språkets “byggeklosser” i april 2017 og jeg er ikke interessert i å høre det igjen! Hvis jeg nå virker overdrevent irritert, kan det ha sammenheng med at Språkteigen i reprise ikke er noe uvanlig fenomen. I april og mai gikk programmet i reprise tre av de åtte søndagene i perioden, den ene reprisen var et “gjenhør” fra februar i år. Da begynner jeg å lure på om programmet er i ferd med å slippe opp for stoff. Men det kan vel ikke være tilfelle når innsendte spørsmål ikke blir besvart. Og programlederen høres ut til å ha fått for lite tid i denne sendingen, som avsluttes slik:

… underforstått, det var mye mer som skulle vært med.

Språkteigen har en Facebook-gruppe, og det kan virke som om man må være registrert der for å bli oppfattet som en fullverdig lytter. Jeg meldte meg inn for å kunne skrive en kommentar til noe som var blitt sagt i radioprogrammet, men oppdaget at dette medførte en strøm av varsler om nye innlegg på siden, så da jeg ikke fant ut hvordan jeg kunne unngå dette, meldte meg ut igjen. Når min Facebook-kommentar til det som var sagt på radio, ikke kom med, kan det komme av at Språkteigens redaksjon tror at alle lytterne også er med i Facebook-gruppen. Da kan man jo like gjerne legge ned programmet og gå over til å kommunisere på Facebook?

(Innlegget ble påbegynt 25.06.2019 og fullført 25.06.2019)
___________________________________________________________________________

Les også
Jeg trodde NRK-programmet Språkteigen var nedlagt

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no