Torgeirs tanker i tre år

Dette var innholdet i bloggens første utgave. Klikk på bildet for å lese.

Med dagens utgave begynner denne bloggen på sitt fjerde år (ikke fjerde årgang, for de følger kalenderåret). Som det står nederst på “førstesiden”, under innholdsliste og annet: “Dette er 158. gang en ny utgave av Torgeirs Tanker om Tilværelsen blir publisert,” Derfor gjør jeg et unntak fra bloggens uskrevne regel om ikke å drive navlebeskuelse, og forteller litt om bloggen.

Statistikken viser at innlegg som handler om lokalhistorie er mest lest (se alle innleggene ved å klikke på Lokalhistorie under  Kategorier til venstre på skjermen). Det er jeg svært fornøyd med. Sett her fra bruket er det stort sett veldig lokal lokalhistorie, de fleste temaene er innen en radius på 500 meter fra min ringe bopel. Jeg kommer i tanker om det Kielland skriver i Gift om overlærer Bessesen: “Hans område var ikke stort, men der var han sikker som en lås.”

Sikker som en lås er jeg også når det gjelder valg av overskrift for det nest mest leste temaet, Russens pøbelvelde (i 2018 Årets russ). Mye tyder på at russen selv utgjorde en stor del av leserne. Det gjentar seg forhåpentlig til våren, mine forberedelser til russetiden er godt i gang. I den sammenhengen har jeg tenkt å vise personvernhensyn i samme grad som russen viser hensyn ved det jeg kaller pøbelvelde.

Det er en tunnel i din fremtid  og de nær beslektede innleggene Ny ide for Sandviksbukta og Sandviksbukta: En grønn sone fra Kadettangen til Sjøholmen handler om Sandviksbukta, nummer tre på popularitetslisten over temaer og en gjenganger her i bloggen i snart to år. Dette er mitt forsøk på et konstruktivt bidrag i debatten om hva som skal skje når E18 blir lagt i tunnel forbi Sandvika.  Det illustrerer også fordelen ved å ha sin egen blogg: man kan gi uttrykk for egne meninger uten å måtte gjøre det på en eller annen redaktørs nåde.

Klikk på bildet for å se opptaket fra Meet the Press på fjernsynskanalen NBC 22. januar 2017.

Bortsett fra temaene ovenfor, er bloggens Alternative fakta det som blir mest lest hver uke. Der står enkelte fakta, men innholdet under den overskrifen skal ikke tas for alvorlig. Jeg skylder Kellyanne Conway stor takk for tittelen til denne delen av bloggen. Og det dukker stadig opp nye temaer som jeg synes samsvarer godt med tittelen.

Planen for bloggen som skal publiseres på fredag, er vanligvis klar på søndag. For å holde styr på ideer som dukker opp, lagrer jeg avisklipp m.m. Dette bruker jeg like mye tid på som på å skrive bloggen. Jeg skriver når det passer utover i uken, litt avhengig av andre gjøremål og om det er utevær eller innevær. Siste korrekturlesing gjøres fredag ved at jeg leser høyt for meg selv og samtidig kontrollerer at alle lenker i teksten virker som de skal. Så blir innholdslisten lagd og melding til abonnentene sendt ut. Nest siste runde er oppdatering av personregister og innhold i tidligere blogger. Helt til slutt sender jeg melding til de som er omtalt i bloggen og som jeg synes bør vite det.

I personregisteret står nå ca. 3.700 navn, Flest oppføringer har en Donald Trump, som sammen med Don Ald Trump er nevnt i 19 innlegg.  Favorittklippet med ham er et NRK-innslag som sto i blogginnlegget NRK-rariteter. Jeg liker det fordi det avslører både Trumps sanne natur og NRKs udugelighet. Med tanke på makt og innflytelse i verden er det imponerende at Karine Haaland har nesten like mange oppføringer i personregisteret som Trump. Hun skriver i nettavisen Document, enten saklige kommentarer eller ellevill harselas. Bruk personregisteret og finn hennes bidrag!

Lenke til alle blogginnleggene står under Innhold i tidligere utgaver (menylinjen over denne teksten), med forbehold om at enkelte lenker kan ha gått ut på dato. Noen temaer går igjen, og etter hvert håper jeg å få laget en bedre systematisk oversikt enn det jeg får til med “kategorier”. Jeg planlegger også å gjennomgå innleggene for å lenke til eventuelle Tilbakeblikk som har stått etter publisering. Men først og fremst prioriterer jeg den ukentlige utgaven.

I løpet av bloggens tre år har det vært et par gjesteinnlegg. Slike mottar jeg gjerne flere av, og i den anledning har jeg lagt til et punkt om det på menylinjen. Samtidig har jeg revidert det som står om kommentarer under Om denne bloggen.

Tre år er ingen alder, selv for en moderne innretning som en blogg. Aasmund Olavsson Vinje utga sin blogg, Dølen, i tolv år. Jeg tar sikte på minst det samme, men jeg tar ett år om gangen.

(Innlegget ble påbegynt 19.11.2019 og fullført 20.11.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no