Tilbakeblikk 01.02.2019

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.

___________________________________________________________________________

Ukens biting: Avisutforming uten oversikt (25.01.2019)
Jeg trodde Aftenposten hadde satt rekord når det gjaldt å gjenta avisartikler. Men Dagsavisen har tydeligvist lest denne bloggen og latt seg inspirere. Fire avisdager på rad (lørdag 26., mandag 28., tirsdag 29. og onsdag 30. januar) har avisen sistesider som også sto i begynnelsen av måneden. Men annonsen på bunnen av siden er ikke den samme, så noen må ha vært borti utforming av siden før den gikk i trykken. Åpenbart har avisen selv ingen oversikt, og hvis heller ingen lesere har reagert, bør det bekymre Dagsavisen.

Ny regjering møtt med fordomsfull humor og julenisseopptog (25.01.2019)
I innleggget om den utvidete regjeringen for en uke siden gjenga jeg lydklipp fra Nytt på nytt  om regjeringserklæringen, og skrev: “Når den generelle nedrakkingen dermed er unnagjort, skulle alt være klart for ren personhets i kveldens Nytt på nytt.” I kladden strøk jeg en setning om at hetsen kom til å gå ut over Kjell Ingolf Ropstad. Men det stemte: han fikk bortimot fire og et halvt minutt av sendetiden, fordelt på tre innslag (det holder å gjegi lyden):

Fremover klarte jeg altså å se tydelig, mens jeg glatt utelot fakta fra fortiden. Med tekst og bilder fortalte jeg om fire som hadde vært statsminister for flertallsregjeringer etter 1945, og utelot den femte: Per Borten. Hans flertallsregjering med SP, H, V og KrF tiltrådte 12. oktober 1965, etter at det for første gang etter 1945 var borgerlig flertall på Stortinget. Regjeringen gikk av 16. mars 1971 p.g.a. intern uenighet om Norges forhold til EEC (senere EF, nå EU).

Abortdebatt igjen (16.11.2019)
To interessante innspill i abortdebatten denne uken, og et tillegg til utdraget fra Stortingets spørretime (referert sist uke). Linda Hofstad Helleland var fortsatt barne – og likestillingsminister, og ble intervjuet om sin personlige bakgrunn for det svært korte svaret  hun ga til Anniken Huitfeldt. Else Berit Kristiansen tar også utgangspunkt i egne erfaringer i Resett-innlegget Jeg angrer på at jeg tok abort. Janne Haaland Matlarys debattinnlegg i Aftenposten hadde overskriften Meningstyranni i abortdebatten.

(Innlegget ble påbegynt 26.01.2019 og fullført 01.02.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no