Quiz med artig formulerte spørsmål

I fjor kunne denne bloggens kloke lesere bryne seg på Ekstra vanskelig quiz, basert på underlige fasitsvar i Aftenpostens daglige quiz. Denne gangen er temaet Dagsavisens quiz. Der har jeg av og til lurt på om fasitsvaret kan være riktig, men jeg har aldri sett noen rettelse. Til gjengjeld formulerer Dagsavisen spørmålene på sin egen, ofte litt pussige, måte, så dette er godbiter for en som kan kalle seg både quiz-interessert og språknerd.

Under hvert spørsmål nedenfor står to “fasiter”. Mitt svar er et svar jeg mener er helt riktig ut fra måten spørsmålet er stilt på. Dagsavisens svar er det som står nederst på avisens siste side, der quizen har sin plass. Spørsmålene er samlet opp i løpet av siste halvår omtrent.

1.
Har gråor eller svartor spisse blader?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

2.
Hvem drepte Kain?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

3.
Hvordan havnet Osebergskipet nede i jorda?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

4.
Hvilken musikkform forbinder du med Randi Stene?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

5.
Hva heter datteren til Alfred Maurstad og halvsøsteren til Toralv Maurstad, som er gift med cellisten Aage Kvalbein?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

6.
Ivar Ballangrud var kjent for å være rask på?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

7.
Hvem var haugianerne tilhengere av?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

8.
Hvilken hunderase er kronprinsfamiliens hunder “Milly Kakao” og “Muffins Kråkebolle”?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

9.
Er styrbord høyre eller venstre?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

10.
Hva heter lillesøsteren til Jens Stoltenberg, som døde i juli 2014?
Mitt svar__________Dagsavisens svar

(Innlegget ble påbegynt 22.02.2018 og fullført 22.02.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no