Alternative fakta – uke 8


___________________________________________________________________________

AF1 – Slutt på seilskutetiden: “Vor ære og vor magt har hvide sejl oss bragt,” skrev Bjørnstjerne Bjørnson i diktet Norske sjømandssang (bedre kjent som Den norske sjømann er et gjennombarket folkeferd). Det blir slutt på de hvite seilene nå, ifølge Aftenposten, som gjengir NTB-meldingen til høyre om STATSRAAD LEHMKUHL, bark fra Bergen. Her kan Miljøpartiet de grunne i Oslo få problemer med å hamle opp med Bergen. Kanskje hydrogendrift av CHRISTIAN RADICH er en ide?
.

.

.

.

oooOOOooo

AF2 – Tiddeli-bom: Som nevnt i tidligere blogger har det kommet en del nedbør i vinter, det meste i frosset form. Budstikka omtaler dette som “den utrolige snøvinteren”, noe som antyder at avisens redaksjon enten er i tyveårsalderen eller ikke har evnen (viljen?) til å sjekke sine egne arkiver. Ellers holder jeg meg til min fransklærer på gymnaset, som omtalte vinternedbøren som “den avskyelige substans, som legger seg som en klam hånd over alt levende liv”. Det var et sitat, men jeg husker ikke fra hvem.

oooOOOooo

Kronprinsfamilens julepynt (utsnitt av større bilde) Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

AF3 – Norge i rødt hvitt og blått: Siden dette ikke er en nyhetsblogg, tillater jeg meg å videreformidle litt av en billedreportasje fra kronprinsfamiliens julefeiring på Skaugum. Der fremgikk det tydelig at juletreet var pyntet bl. a. med “norske” flagg som var så hylende avvikende fra det som er angitt i Lov om Norges Flag (lov av 12. oktober 1898) at man kan ha kronprinsen mistenkt for å planlegge abdikasjon. Stort sett alle proporsjoner var feil, og man klistrer ikke bilder på flagget, selv om det er av famliiemedlemmer. Jeg observerte dette i romjulen, og det har nok rystet meg mer enn jeg var klar over, for på kong Haralds fødselsdag onsdag glemte jeg flaggfiring ved solnedgang kl. 17.24. Først i syvtiden, da mine danske naboer gjorde meg oppmerksom på fadesen, kom flagget ned. Jeg beklager, men er også bekymret for flaggene på kronprinsfamiliens juletre.

oooOOOooo

Signatur med “yrkesbetegnelse” i nettavisen Resett.

AF4 – Titler: For et par uker siden sto et innlegg i nettavisen Resett om loven som forbyr kjøp (men ikke salg) av seksuelle tjenester. Selve innlegget kan kanskje bli tema for et innlegg her i bloggen senere. Det som i første omgang fanget min interesse, var “yrkesbetegnelsen” som forfatteren hadde fått – eller muligens selv hadde gitt seg. Selv kan jeg nå kalle meg “blogger og pensjonist”, men jeg vurderer å bli mer interessant ved å kalle meg “NAV’er, blogger og prokrastinør”. Vi får se.

(Innlegget ble påbegynt 23.02.2018 og fullført 23.02.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no