Menn som “dumper” sin utenlandske samboer på krisesenter

“Utanlandske kvinner blir leverte på døra til krisesentere av menn som ikkje vil ha dei lenger,” meldte Vidar Eidhammer i NRK Dagsnytts “hovedsending” torsdag 24. oktober kl. 7.30.,

Nok en gang viser det seg at det er god grunn til å stille seg kritisk til en nyhetsmelding fra NRK.

I radio-  og nettsideversjonen av saken har Nils Skumsvoll intervjuet tre personer. Lederen for krisesenteret i Telemark, Svein Gjerseth,  kaller fenomenet “nærmest en industrilignende praksis”. En anonym thailandsk kvinne som kom til Norge for noen år siden, var blitt avlevert av sin ektemann til krisesenteret. Leder for Krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl, har på oppdrag fra NRK kontaktet krisesentere over hele landet om denne saken.

Jeg kan ikke huske å ha lest om saken i Aftenposten eller Dagsavisen på papir, og finner heller ikke noe om det ved å søke på “krisesenter” i nettavisene deres. Derimot har det stått innslag i både Resett og Document, begge steder med en noe annen innfallsvinkel enn NRKs.

Anette Trettebergstuen har aversjon mot “noen menneskers forvrengte menneskesyn”. Karine Haaland mener hun bør ta en titt på tilsvarende forvrengt menneskesyn i visse innvandrede kulturer, ikke bare hos etnisk norske menn.

Allerede samme dag som saken var hovedoppslag i Nyhetsmorgen. stiller Karine Haaland i Document spørsmålet “Etnisk norske menn – en trussel mot samfunnet?“. Der nevner hun Aps stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, som gir uttrykk for aversjon mot det hun kaller “noen menneskers forvrengte menneskesyn”. Haaland mener hun også bør se på “tilsvarende forvrengt menneskesyn som kommer til uttrykk i visse innvandrede kulturer”. Dette synspunktet  utdyper hun tre dager senere, og belegger det med statistikk fra Krisesentersekretariatet under overskriften I fjor sendte 872 innvandrere sin utenlandske kone til krisesenter.

Sverre Avnskog i Resett har vært gift med en dame fra Thailand i 15 år. Han stiller spørsmålet Misbruker etniske nordmenn utenlandske kvinner i industrielt omfang?” og påpeker at NRKs oppslag bygger på udokumenterte tall, tvilsomme påstander om etnisk norske menn og like tvilsomme myter om utenlandske ektefeller.

NRKs nyhetsredaksjon leser sikkert både Document og Resett. Men jeg tviler på at kritikken i de to nettavisene blir nevnt i statskanalens nyhetssendinger. Det hele minner litt om nyhetsoppslaget i mai om at hver fjerde nordmann er rasist.

Fra årsskiftet blir NRK-avgiften omgjort til en skatt som alle må betale. Den skatten bør være lav

(Innlegget ble påbegynt 29.10.2019 og fullført 29.10.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no