Julehysteri

I tråd med alle andre medier har denne bloggen skrevet om jul siden tidlig i sommer, første gang 29. juni, og alltid under Alternative fakta. Foranledningen til at temaet nå er forfremmet til et eget innlegg, er et innslag i NRKs Nyhetsmorgen 13. november, nesten tre uker før første søndag i advent.

En sogneprest i Den norske kirke, som formodentlig er julens fremste forvalter her til lands, har altså flyttet advent tre uker frem. Kan man da undres over at handelsstanden legger ut julemarsipanen i august? Og betyr dette at også julaften er flyttet? Har presten begynt å bære fiolett stola (fiolett er adventstidens farge)?

Slik ser visst kirkeåret ut i Odda. Klikk på bildet for å se hvordan det er i resten av landet.

Det jeg synes er ekstra ille med sogneprest Margrethe Ølbergs julehysteri, er at det handler om et tiltak for barn. Barn har en helt annen tidshorisont enn voksne, og hadde neppe begynt å tenke på jul og julepynt før presten introduserte temaet.

Som i fjor synes jeg Odd Børretzens Handelsstandskantate passer til dette hysteriet. Hør den, og bla gjennom årets julehysteriske kavalkade nedenfor.

29.06:  Snart er det jul
28.09: Langtidsplanlegging
19.10: Mulig julerekord
02.11: Julehysteri og språkjåleri

(Innlegget ble påbegynt 14.11.2018 og fullført 14.11.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no