Alternative fakta – uke 14

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: Vikarer med utropstegn: Søknadsfristen gikk ut for to måneder siden, men jeg har ennå ikke sluttet å forundre meg over Aftenpostens annonse etter sommervikarer.

I alt ni redaksjoner og avdelinger i Aftenposten trenger sommer-vikar, og alle gjør det med utropstegn, f. eks. “UTENRIKS-REDAKSJONEN søker etter journalister med bred kunnskap om internasjonale forhold!“. Alle “stillingsbeskrivelsene” avsluttes med utropstegn – unntatt den under Aftenposten junior. Hvorfor ikke der?

oooOOOooo

AF-2: Fabeldyr på besøk: For et par uker siden hadde jeg besøk av Pegasus og en en enhjørning på asfalten mellom husene. De forsvant med regnværet forrige mandag.

oooOOOooo

AF-3: Manisk rydding: Budstikka på nett har en stor avdeling med nyheter for de som trenger sysselsetting. Nylig sto dette oppslaget:

Jeg tror jeg vet hvor i hyllene jeg finner Den røde pimpernell av Emmuska Orczy. Men hvor står Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår av Haruki Murakami?

Ellers vil jeg oppforde alle som har så lite å gjøre at de må sortere bøkene sine etter ryggfargen, om å ta kontakt med meg, så kan jeg sikkert finne nyttigere sysselsetting.

oooOOOooo

AF-4: Google tar parti i språkstriden: Google blander seg snart bort i alt. Selv ikke norsk språkstrid kan selskapet holde seg unna, og Google har tatt parti for bokmålet. Det skjønte jeg da jeg søkte på nettet etter en artikkel jeg kanskje ville kommentere:

oooOOOooo

AF-5: Tid for skatteoppgjør: Det er tid for den årlige økonomiøvelsen. Skattemyndighetene vil bruke uttrykket skattemeldingen. Jeg foretrekker den gamle betegnelsen selvangivelsen eller den alternative ligningsutkastet. I begge disse uttrykkene ligger en forståelse av at innholdet kan diskuteres, mens en melding er en beskjed som skal godtas. Uansett hva man kaller det, hører jeg til det fornuftige mindretallet som fortsatt får dokumentet levert i den analoge postkassen. Derfor kan jeg slutte meg til Sniff (Snoopy) i tegneseriestripen nedenfor (bortsett fra at “deres” i siste rute burde vært skrevet med stor D):


___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.

Share