Alternative fakta – uke 9


___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for å se det i leselig størrelse.

AF1 – Ikke i målgruppen: På dagens handlerunde passerte jeg plakaten til høyre. Den er satt opp av Clear Channel på  Sandvika storsenters takparkering. Jeg hører åpenbart ikke til målgruppen for plakaten, siden jeg ikke skjønner noe av den. Men jeg har googlet viaplay og har funnet ut at firmaet sender underholdning over internett. Ett av deres tre salgsargumenter er dette: “Du kan si opp Viaplay når som helst.” Jeg har gjort det enklere: jeg har latt være å abonnere.

.

.

oooOOOooo

AF2 – Språklig sprell: Via underlige kanaler på internett har jeg fått tilsendt diktet nedenfor, med et skråblikk på manglende konsekvens i norsk språk. Forfatteren er Per J. Knudsen fra Storfjord i Nordland.

oooOOOooo

AF3 – Friluftslivets gleder: Også filmsnutten nedenfor er mottatt over nettet. Kort, men effektiv!

oooOOOooo

AF4 – Trafikklysene i Sandvika: For 40 år siden var det trafikklys i Sandvika. Den gangen gikk Ringeriksveien gjennom Sandvika, og lysene skulle styre trafikken der denne veien kom inn på Sandviksveien ved Finstadgården. Filmen nedenfor (ca. 10 min), forteller om trafikklysenes fem år lange historie. Den er laget av Per Øgland, som skriver dette på YouTube om prosjektet: “Signalanleggene i Sandvika ble ingen suksess. Prosjektet var et samarbeid mellom kommunen, Statens vegvesen og trafikkonsulenten. Hele affæren ble sett på som en kjedelig, men nyttig erfaring for alle parter.”

(Innlegget ble påbegynt 02.03.2018 og fullført 02.03.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Én kommentar til “Alternative fakta – uke 9”

  1. Kostelig dikt om norsk grammatikk 🤗 (AF-2: Språklig sprell – ttt-anmerkning)

Det er stengt for kommentarer.