Alternative fakta – uke 49


___________________________________________________________________________

AF1 – Vær-terror: I går kveld ble gårdsplassen her på bruket dekket av et 10-15 cm tykt lag av den avskyelige hvite substansen som hvert år på denne tiden legger seg som en klam hånd over alt levende liv. Meteorologene kalte det tidligere for snø eller sne, men har nå tatt i bruk betegnelsen hvit nedbør slik at folk som ikke har vokst opp her i landet, skal forstå hva det dreier seg om. Som brukets vaktmester måtte jeg i dag stå opp i sekstiden for å måke gårdsplassen før noen skulle kjøre ut. Dette gjentar seg år etter år, og nå må noen gjøre noe med det! Det burde være et naturlig tema i regjeringssonderingene/-forhandlingene mellom KrF og Høyre/FrP/Venstre. Se ellers blogginnlegget Der er ingenting i verden så ille som sne … fra februar i fjor.

oooOOOOOO

AF2 – Mattheus 10:29: “Selges ikke to spurver for en øre? Og ikke en av dem faller til jorden uten at eders Fader vil.” Slik står det skrevet, og helt i tråd med bibelens ord var det en meis, ikke en spurv, som hadde falt til jorden tidligere i høst. Det store mysteriet er at den lå midt på gulvet i mitt TV-karnapp, der det ikke er noen åpninger som en fugl kan komme seg gjennom, og heller ingen grunn til at den skulle gjøre det. Godt det ikke var en ørn.

oooOOOooo

AF3 – Dyre drikkevarer: Å sprette champagne, altså å åpne en champagneflaske, er ingen dagligdags foreteelse her på bruket. Heller ikke i Finnmark, om jeg forstår Alf Ole Ask rett i en artikkel i Aftenposten om Arbeiderpartiets oljepolitikk i Finnmark. “I 2013 spratt champagnekorkene i Finnmark, fordi oljeselskapene planla en ilandføring,” står det. Nå er kork et nokså dødt materiale, og det er litt rart at korkene skulle sprette. Men det er jo en fordel at finnmarkingene nøyde seg med korkene, som de sikkert fikk fra noen søringer, og dermed sparte utgiftene til den dyre champagnen. Temaet champagne er ellers berørt tidligere her i bloggen, i innlegget som selvsagt heter Champagne.

oooOOOooo

AF4 – Sandvika-ekspert: Butikken som er avbildet ovenfor, ligger kort vei fra Kommunegården i Sandvika. Jeg tør ikke gå inn i en butikk som kaller seg “Løplabbet” fordi jeg har hørt Alistair Cooke referere en legevenn, som sa omtrent dette: “De eneste gangene jeg jogger, er når jeg må rykke  ut til en pasient som har fått hjertetrøbbel under jogging”. Men kanskje én eller flere av bloggens modige lesere kan gå inn til denne “eksperten på løping i Sandvika” og spørre om raskeste vei hvis jeg skal løpe hjemmefra til Sandvika museum, som ligger i Løkkehaven? Jeg kommer til å gå, ikke løpe, men raskeste vei blir vel den samme uansett tempo.

oooOOOooo

AF5 – Uregjerlige barn: Jeg har hørt at norske barn er beryktet i internasjonal luftfart. Årsaken skal være at de herjer og bråker under flyreisen uten at foreldrene tar hånd om dem. Hvis det er riktig, kan de ha møtt sin overmann, bortsett fra at moren her til slutt grep inn.

(Innlegget ble påbegynt 07.12.2018 og fullført 07.12.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no