Alternative fakta – uke 13


___________________________________________________________________________

AF1 – Makaber mat: Påsken er økonomisk høytid for handelsstanden. Men er det tillatt å selge hva som helst? Det hjelper ikke om man bruker engelsk for å kamuflere. Jeg har tilføyd en illustrasjon på salgsplakaten, og Rema kan fritt få bruke den hvis de tror det øker salget.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF2 – Listhaugomani: “Sylvi Listhaug vet åpenbart hvilke knapper hun skal trykke på for å få mediene til å omtale henne”, skrev jeg for en uke siden (Listhaug, Facebook og politisk debatt). Etter  hvert har jeg begynt å lure på om hun har smuglet noe inn i den maten journalisterne spiser. For hun er jo med overalt, uansett hva saken handler om!

oooOOOooo

AF3 – Musemsspråk: Oslo Museum var målet for palmesøndagens museumsbesøk. Viktigste grunn var å få med seg utstillingen Oslo sier. Språk i byen, som står til og med 1. april (men det er 1. påskedag, så jeg tror det er mulig å se utstillingen t.o.m. 2. april). I en utstilling om språk blir jeg interessert i språket i utstillingen. Teksten til høyre måtte jeg lese to ganger før jeg skjønte den. Hjemme igjen slo jeg opp i NAOB (Det Norske Akademis Ordbok) på ordene kviss og quiz.

oooOOOooo

AF4 – Langset i sentrum: NRKs Påskenøtter med Øystein Bache og Rune Gokstad er en daglig gledesspreder i påsken. Særlig begeistret blir jeg når ett av innslagene handler om nærområdet og viser min ringe bolig sentralt (nesten) i siste bilde der jeg har innringet huset med rødt.

oooOOOooo

Skal stripene på sengetøyet følge sengens lengderetning eller ikke? Er dette et tema på videregående skoles husstellinje?

AF5 – Sengetøy med mønster: I gamle dager (og på hoteller i dag, tror jeg) var alt sengetøy hvitt, mens det i dag er mønstret, Hvilket mønster putevar og dynetrekk har,  er antakelig svært uvesentlig, ettersom man har øynene lukket mesteparten av den tiden man befinner seg på/under nevnte gjenstander. Men likevel: skal stripene gå på langs eller på tvers av sengen? Selv foretrekker jeg det langsgående mønsteret, og tror jeg sover litt bedre med det.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 30.03.2018 og fullført 30.03.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no