Alternative fakta 3/19


___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for leselig størrelse.

AF1 – Gjenbruk: Aftenposten fikk ny side-utforming på slutten av fjoråret. Den innebærer bl.a. gjenbruk av stoff. Første gang jeg registrerte det, var 15. og 16. desember i fjor (omtalt her i bloggen), med to helsider som hadde samme innhold. Sist lørdag ble spalten “Sagt i uken” fra forrige lørdag gjentatt. Med den begredelige utviklingen for papiraviser er jeg redd dette er et forvarsel om at vi får samme avis hele uken.

oooOOOooo

AF2 – Folkelig språk: Dagsavisen markerer seg i det nye året med førstesidetitler som har et svært muntlig preg, kanskje for å unngå å bli stemplet som en del av eliten. For noen år siden ville ord som pule og kødd blitt karakterisert som “gatespråk”. Om slik ordbruk gjør forsiden bedre, får denne bloggens lesere gjøre seg opp sin egen mening om. For meg som språknerd er det et større skritt i retning av gatespråk at avisen ikke behersker og/å-reglene.

   
Dagsavisen 5. og 11. januar. Klikk på forsidene for å lese gamle aviser.

oooOOOooo

AF3 – Partilederhets: Et av førstesideoppslagene i Dagsavisen 11. januar (se ovenfor) handler om Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum. Hans nestleder Anne Beathe K. Tvinnereim sier bl.a.:
___– Jo, det handler nok også om at vi alle er bekymret for økt polarisering i ___politikken på globalt nivå, fordi vi ser hva som skjer andre steder. Men vi ___opplevde det samme som nå etter at Trump ble valgt. Da påsto noen av våre ___motstandere at Trygve lignet på Trump, de grep etter internasjonale paralleller ___som skremmer og satt det inn i en nasjonal kontekst. Det synes jeg er synd, sier ___hun …
Hun tenker selvsagt på de alternative fakta  om Vedum her i bloggen 24.02.2017 og 01.07.2017. Jeg beklager at dette kan ha ødelagt nattesøvnen for Vedum.

oooOOOooo

AF4 – Svenske tilstander: Det har vært våpenamnesti i Sverige. Det har vi hatt her til lands også, men da tror jeg det var mest håndvåpen og en og annen stengun fra siste verdenskrig som ble innlevert. I Sverige, derimot, var politiet interessert i sterkere saker.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF5 – Politikerspråk: Kjærigheten blomstrer mellom politikere og avisenes politiske kommentatorer. Sist ut (foreløpig?) er Frithjof Jacobsen i VG og Arbeiderpartiets Jette Christensen. Hun varslet sin partileder Jonas Gahr Støre om at hun skulle møte Jacobsen (det er sannelig ikke mye privatliv man får ha som politiker). Ifølge Støre (gjengitt via Dagsrevyen) sa hun at “hun skulle på date med Jacobsen for å utrede muligheten om å bli kjærester”.  Tro om stevnemøtet ble avsluttet med avstemning?

(Innlegget ble påbegynt 17.01.2018 og fullført 17.01.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no