Alternative fakta – uke 51


___________________________________________________________________________

AF1 – Mystisk bilde: Med god hjelp (takk, Jarle!) har jeg kommet et stykke på vei med bildet som er ett av mange naturfotografier som dukker opp når jeg slår på PCen. Fotografen heter visst Calvendo, og bildet finnes i en kalender med tittelen Licht und Landschaft im Hohen Norden. Der oppgis bildet å være fra Ångermanland. Jeg har saumfart Googles kart over kysten langs Østersjøen, men har foreløpig ikke funnet noe som ligner. Men jeg gir ikke opp!

oooOOOooo

Aftenposten 16. desember

AF2 – Grinete skiskytter: “Jeg vil ikke være kjent som hun som sipper hele tiden,” sier skiskytter Tiril Eckhoff i overskriften på Aftenpostens sportssider. Sammen med overskriften er hun avbildet i det jeg oppfatter som hennes vanlige humør (jeg får alle sportsnyheter av NRKs Dagsrevyen mens jeg samtidig leser avisen). For sikkerhets skyld googlet jeg bilder av henne, og konstaterer at hun neppe blir kjent som noen typisk “sipper”.

Resultat av bildesøk på Google etter Tiril Eckhoff

oooOOOooo

AF3 – Dobbelt opp: Aftenposten har hittil ikke vært særlig preget av “du-journalistikk” (“Slik klarer du deg gjennom jula” o.l.) Det tar de nå igjen ved å publisere samme “du”-artikkel to dager på rad. Overskriftene er forskjellige, men teksten er den samme. Da kan jeg vel trekke fra litt i prisen neste gang abonnementet skal betales?

   

oooOOOooo

AF4 – Plass for ulike syn: Overskriftene til høyre er begge fra Aftenpostens nettavis. I papiravisen sto de på “for”- og “bak”-side av samme ark. På side 3 advarer Harald Stanghelle mot å bruke hatske uttrykk om politikere. På side 4 ligger det et snev av beundring når det fortelles at “Greta (15)” kalte politikere for umodne hyklere. Mari Mjaalands tekst er nøkternt refererende, og jeg tror det er andre som har satt overskriften.

 

.

oooOOOooo

AF5 – Elbil-teknikk: Det har vært påpekt her tidligere, og jeg gjentar: en el-bil har ikke fordeler! Fordeleren er en del av det elektriske anlegget på en bil med bensinmotor. Utklippet fra Aftenposten viser at Venstre må holde Abid Raja langt unna bilpolitikken, kanskje også biler.

oooOOOooo

AF6 – “Jule”-musikk: Geir Rakvaag i Dagsavisen beskriver årets visstnok mest spilte “jule”-slager ved å henvise til russelåter o.l. For oss julefornektere er førjulstiden en vanskelig tid. Alle FM-stasjonene jeg får inn, sender bare “jule”-musikk i ulike tapninger. Også NRKs kanal “Alltid klassisk” skryter av at de sender “bare julemusikk”. Det er godt at BBC3 og Radio Classique er tilgjengelig over internett. Og Rakvaags siste setning kunne jeg selv ha skrevet …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 21.12.2018 og fullført 21.12.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no