Alternative fakta 23/20

, ___________________________________________________________________________

AF 1: To versjoner. Denne uken ble “integreringsbarometeret” offentliggjort av IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet). Sannsynligvis fikk alle mediene identiske eksemplarer, likevel klarte NRK og Resett – trolig uten noen felles plan – å demonstrere hvorfor man må holde seg med mer enn én nyhetskanal. Dette var oppslaget i NRK-nyhetene 07.30 torsdag 11. juni:

Og slik valgte resett å presentere samme sak:

֎֎֎

Budstikka 20. juli 2019. Klikk på bildet for å se det i fullskjerm.

AF 2: El-sparkesykkel. Bærum skal visst bli velsignet med el-sparkesykler etter samme opplegg som Oslo fikk i fjor. Eller litt annerledes, om vi skal tro Budstikkas bilde av  en “elektrisk sparkesykkel” i fjor sommer. Ifølge avisen kunne syklene leies allerede da, men de er ennå ikke på plass, så da er kanskje bildet litt misvisende også?

֎֎֎

Aftenposten 2. august 1990. Klikk på bildet for å lese.

AF 3: Hovedflyplass. Gordon Flottorp (1920-2003) var audiofysiker, men hadde også sterke meninger om plassering av ny hovedflyplass, noe han skrev om bl. a. i Aftenposten. Uten å ta stilling til hans synspunkter på Gardermoen som hovedflyplass, tror jeg vi som bor under det som var Fornebus inn-og utflygingstraseer er godt fornøyd med å være kvitt flyplassen her i området.

֎֎֎

Aftenposten 26. juli 1969. Klikk på bildet for å lese.

AF 4: Moderne bank. Aftenposten for drøyt femti år siden viet et større oppslag til Drammen sparebanks nye bygg, som var bankmessig svært moderne i 1969. Bl. a. skulle en bankvertinne hjelpe kundene til rette i alt det nye. Lurer på om hun fortsatt er ansatt i banken?

.

.

.

֎֎֎

AF 5: Musikk. Fra desember 2017 har jeg lagret et innslag fra NRKs Hovedscenen, med Janoska-ensemblet, som spiller sin versjon av  Paganinis Capriccio Nr. 24. Her kan vi snakke om spellemenn!

֎֎֎

Aftenposten 11. mai 2020. Klikk på bildet for å lese.

AF 6: MDG-hugst. “Var jeg blot en gran i skogen,” skrev dikteren Nils Collet Vogt. Men det var lenge før MDG (Mljøpartiet de grusomme) kom til makten i Oslo. Nylig ble et skogholt på Holmlia “ryddet”, og byråd Hanna E. Marcussen (MDG) beklaget. Det gjorde ikke hennes (den gang) kollega Lan Marie Nguyen Berg da trærne i Olav Vs gate ble fjernet. Trevirket fra begge operasjonene er sikkert brukt til å lage sykler av …

(Innlegget ble påbegynt 12.06.2020 og fullført 12.06.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no