Alternative fakta 40/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Grønne verdier: Det er usikkert hvilken vei inspirasjonen har gått, men oppslaget nedenfor fra Resett har åpenbart sammenheng med Bizarros vitsetegning (se også Alternative fakta 36/19). Maria Zähler i Resett antyder ellers at det kunne være på tide med en timeout for Lan Marie Nguyen Berg i Miljøpartiet de grunne/gale (MDG).

   
Klikk på bildene for å se dem i fullskjerm i eget vindu.

oooOOOooo

AF2 – Gateløping: Jogging er neppe sunt. Jeg har merket meg hva den kloke legen Ingvard Wilhelmsen har sagt: “Joggerne lever litt lengre enn de som ikke jogger. Men kanskje ikke lengre enn tiden de jogger. Så de bør i hvert fall like å jogge.” Hva så med maraton, en løpsdisiplin der han som innstiftet løpet, ateneren Feippides, rakk å rope “Vi seiret” før han falt død om? Et slikt løp ble avviklet under det pågående sportsstevnet i Doha – om natten, for å unngå den verste varmen. Det ikke mye å fortelle om en gruppe damer som løper i flokk i et par timers tid, så da må TV-kommentatoren snakke om noe annet, f. eks. om min nevø Truls:

oooOOOooo

Karsten Warholm trenger bedre rådgivere.

AF3 – VM-flause: På sportsstevnet i Doha har Karsten Warholm dummet seg ut nok en gang. Denne gangen er det Dagsavisen som dokumenterer det, med bilde av hurtighekkeløperen rett etter målgang med “viking”-hjelm med horn (den eneste vikingen som har brukt det, er tegneseriefiguren Hårek den hardbalne) og et norsk flagg som pledd. Som skrevet tidligere: Han må skaffe seg bedre rådgivere!

oooOOOooo

AF4 – To podcaster: To av de podcastene jeg hører på, er nokså like, og veldig forskjellige. Både Aftenpodden og Documents podcast har tre deltakere som snakker om aktuelle politiske saker. At Aftenpodden er innspilt i studio med alle tre til stede, mens Documents podcast foregår med deltakerne spredt på tre steder, er ikke den store forskjellen. Men hvordan de snakker sammen, er svært forskjellig. Jeg foretrekker Aftenpoddens måte, der det gjerne kommer klare meninger, men også tilløp til motforestillinger og kommentarer som belyser saken fra nye sider. I Documents podcast er de tre deltakerne veldig enige, gjerne fulgt av kommentarer av typen “Ja, er det ikke fælt”. Når jeg likevel hører på den, er det fordi det av og til dukker opp noe der som jeg ikke ville fått høre andre steder. Sammenlikn podcastene selv, her er Aftenpodden fra 26.09 og Documents podcast fra 27.09.

Den som vil høre mer av den ene eller den andre, finner podcastene hos Aftenpodden og hos Document.

oooOOOooo

AF5 – Parkering: Utenfor Vinmonopolet i Sandvika står det skilt om at det er stopp forbudt. Derfor parkerer alle kundene der, eller på fortauet like bortenfor, der det er forbudt å parkere. Bildene nedenfor er tatt fra bilen min mens den sto på den plassen jeg foretrekker, rett utenfor polets inngangsdør, og rett foran stoppskiltet.

oooOOOooo

Resett gjentar en hyggelig melding vi har lest før. Klikk på bildet for å lese teksten.

AF6 – Rødvin: Denne første oktoberhelgen kan alle bloggens lesere, i hvert fall de som liker et glass rødvin, trøste seg med meldingen om at rødvin er sunt. Denne gangen sto meldingen i Resett.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF7 – Folkeavstemning: Aftenposten for hundre år siden i dag var svært opptatt av den forestående folkeavstemningen om forbud mot salg og tilvirkning av alkohol sterkere enn sterkøl og hetvin. I avisen finner man både debattinnlegg mot forbudet, tilsynelatende kunngjøringer om avstemningen der annonsen avsluttes med “… og stem NEI” og annonser for gjæringskar o. a. nyttig utstyr. Asker og Bærums Budstikke utkom tirsdag, dagen etter avstemningen, og kunne fortelle om et overveldende nei-flertall i både Asker og Bærum. Det hjalp ikke, forbudet ble innført og varte til 1926.

               
Klikk på Aftenpostens forside for å bla gjennom hele avisen fra lørdag 4. oktober 1919, dagen før den to dagers folkeavstemningen. Klikk på utklippet til høyre for å se resultatene i Bærum.

oooOOOooo

AF8 – Trafikkmelding: Resett må rydde opp enten i bildearkivet eller i geografikunnskapene. Som illustrasjon til en melding om trafikkproblemer i Nord-Aurdal, øverst i Valdres, valgte avisen et bilde fra E-18 ved Sandviksbukta i Bærum. Det eneste på bildet som nesten stemmer, er at det er bilkø. Men den går i feil retning og på en firefeltsvei.

(Innlegget ble påbegynt 03.10.2019 og fullført 03.10.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no