Virtuell virkelighet 46/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Utsatt konsert. På grunn av de innskjerpede corona-tiltakene har sanggruppen jeg er med i, bestemt seg for å forskyve syrinbusktennekonserten. Den skulle egentlig vært avholdt 13. desember i fjor, var i år berammet til 12. desember, men er nå utsatt til 16. januar. Da har nok lysene på syrinbusken vært tent i noen uker, og kanskje kan konsertprogrammet tilpasses til slukking?

֎֎֎

Vv 2 – Meter. Da Ingvild Kjerkol overtok helse- og omsorgsdepartementet fra Bent Høye, fikk hun tommestokken hans. Den la hun i en skuff i skrivebordet, og nylig fant hun den igjen da hun lette etteransiktsmasken hun skulle bruke på tirsdagens pressekonferanse.

֎֎֎

Sparepærer som ble skiftet i november. Klikk for å se datoen da de ble satt inn (påført med blyant).

Vv 3 – Sparepærer. Som vaktmester pleier bloggeren å notere på utelys-pærene datoen de blir skiftet. De som ble skiftet i november, hadde gjort tjeneste siden før LED-pærer ble de eneste man får kjøpt.

֎֎֎

Resett 28. november 2021. Klikk for å lese.

Vv 4 – Regjeringsskifte?  Overskriften ved siden av kan tyde på at Resett tror den sittende regjeringen får kort levetid.

.

.

֎֎֎

Vv 5 – Nytale. Utfordring er nytale for problem, og skal antyde at problemet kan løses av den som har det. Kanskje kan en av kundene  (= flypassasjerene) som omtales i klippet nedenfor, prøve å føre flyet som mangler mannskap, men vil de andre passasjerene være med på turen?

֎֎֎

Resett-overskrift 25. november 2021.

Vv 6 – Rabatt. Når straffen for knivstikking i Oslo blir halvert, slik Resett forteller i overskriften ved siden av, må det handle om en form for kvantumsrabatt.

֎֎֎

Klikk for å lese Budstikkas oppskrift på julekake. Legg særlig merke til ingrediensene nederst på listen «Dette trenger du»-

Vv 7 – Oppskrift: Tross navnet tror jeg ikke julekake hører med blant de syv slagene med kaker til jul. Men prøv oppskriften ved siden av, der Budstikka innfører alternative ingredienser.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Document 25. november 2021. Klikk for større tekst.

Vv 8 – Oversatt. Ordet ildkamp i teksten ved siden av var nytt for meg, og jeg lurer på hvilket ord eller uttrykk Document har prøvd å oversette. For på norsk er vel skuddveksling et vanligere ord?

.

֎֎֎

Klikk for bedre leselig tekst.

Vv 9 – Popmusikk. ABBA hadde sitt gjennombrudd da jeg var lærer i ungdomsskolen, og gruppen var svært populær blant elevene, som av uforståelige grunner ikke var særlig opptatt av ABBAs skolesang.

(Innlegget ble påbegynt 09.12.2021 og fullført 09.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no