Virtuell virkelighet 45/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Fædrelandsvennen 27. februar 1972.

Vv 1: Sabotasje. For to uker siden var bloggen utsatt for sabotasje fra en gravemaskin som kuttet en kabel.  Bloggens forbilde i slike situasjoner er Fædrelandsvennen 27. februar 1972, som (med hjelp fra konkurrentens trykkeri) lå i abonnentenes postkasser til vanlig tid selv om avishuset hadde vært utsatt for et bombeattentat. For bloggens vedkommende var det bare meldingen til abonnentene som ble rammet 19. november. Her gjøres tingene i prioritert rekkefølge, og det å publisere bloggen er viktigst, så det skjer først. Nyeste utgave er alltid tilgjengelig på nettadressen http://ttt.skoletjenesten.no. Oversikten over ukens innhold blir lagt ut på Twitter (@torgeirstanker) straks den er sendt abonnentene.

֎֎֎

Julegaten i gamle Sandvika.

Vv 2: Førjulstid 1. Sist helg ble visst julegranen i Sandvika tent. Det er lenge siden Sandvika så ut som «julebyen» der de høyeste husene hadde fire etasjer og mange av dem var av tre.  Bildet ved siden av er tatt før min tid.

֎֎֎

Nesten som på bildet over kunne juleutstillingen hos Steen & Strøm være. Nesten, for jeg husker det i sort-hvitt.

Vv 3: Førjulstid 2. En årlig tradisjon i min barndom var bytur med mormor for å se på juleutstillingene. Særlig Steen & Strøm utmerket seg, for der var det ofte modelltog (som kjørte!) i utstillingsvinduene. Dessuten var det rulletrapper inne i butikken. Det var det også i Glasmagasinet, som lå på veien til Dampkjøkkenets kafe, der jeg fikk mandelkjernepudding med rød saus.

֎֎֎

Overskrift i Resett.

Vv 4: Overskriftspråk. Om bloggeren hadde beveget seg ut på en bane og der kollapset, ville nok også han ha hastet til sykehus, hvis han hadde vært i stand til det.

֎֎֎

Vv 5: Boller. Fotballsparkere har høy lønn for å sparke, har jeg hørt. Det er kanskje derfor en vanlig hvetebolle ikke er nok, det må være en gullbolle.

֎֎֎

Vv 6: Politikervits. Historien ved siden av skal ha stått i Aftenposten i 1905. Hvis det stemmer, kan det tyde på at man allerede da hadde sin variant av pendlerleilighet o.l.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 3. desember 1971. Klikk for å lese.

Vv 7: Kommunalt. Ordet kommune kommer opprinnelig fra latin, og betyr noe i retning av «felles». Notisen ved siden av kan tyde på at man hadde mer følelse for den opprinnelige betydningen for femti år siden. Påstanden i siste avsnitt holder kanskje også i dag?

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Tiddeli-bom. NRKs værmelding søndag ga et visst håp om at den hvite nedbøren (ny-meteorologsk for sne) ville passere sør for Sandvika. Så skjedde ikke. Men sneen var lett, og det tok bare et par timer å håndmåke gårdsplassen. Tidligere blogginnlegg har beskrevet verre tilstander.

(Innlegget ble påbegynt 02.12.2021 og fullført 02.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no