Virtuell virkelighet 39/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

En hjort og en lama. Den som ikke ser forskjell på disse i terrenget, bør ikke gå på jakt i Nord-Fron!

Vv 1: Jakt. Bildet ved siden av viser to dyr, en hjort og en lama. Når man tar i betraktning at lamaen lever i Andesfjellene, er det kanskje ikke så rart at en hjortejeger i Nord-Fron i Gudbrandsdalen tok feil, slik Resett forteller ? Eller var han inspirert av Øystein Sunde?

֎֎֎

Vv 2: Fotball. Det norske fotball-landslaget har spilt et par avgjørende kamper i det siste, har jeg fått med meg. Jeg har også fått med meg at laget har forandret seg. Før sommeren markerte det motstand mot brudd på menneskerettighetene. Nå er det slutt på slik markering, så da er det vel også slutt på brudd på menneskerettighetene?  Les også (eller les om igjen) Idrettsboikott fra  april 2021.

֎֎֎

Aftenposten 3. oktober 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: OL-duer. Barn skal ikke lese denne notisen! For et par uker siden avslørte Aftenpostens Dagen i dag-spalte sannheten om (freds-)duer og Olympiske leker. Opplysningene fikk meg til å huske at det på Gressholmen, en av øyene i Oslos havnebasseng, en gang myldret med kaniner (de er nå utryddet). De første kaninene ble satt ut fordi det var skytebane på Gressholmen, og fastmonterte blinker var ikke utfordrende nok …

֎֎֎

Vv 4: Sport. Nok en gang: Det eneste jeg få med meg av avisenes sportssider, er Aftenpostens Hole in one på lørdag. Den som leser hva Arne Hole skriver om hamstring, forstår hvorfor:

Aftenposten 2. oktober 2021. Klikk for større bilde.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 1. oktober 1971.

Vv 5: Taushet. Det er femti år siden refleksjonen ved siden av sto på trykk, men den er fortsatt like sann.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 1. oktober 1971.

Vv 6: Betjening. Annonsen ved siden av inneholder en påstand som neppe er dekkende for alle dagens kjedebutikker: «fagkyndig betjening». Selv har jeg opplevd å måtte forklare en ansatt i en byggevarebutikk hva en vinkelkrok er.

.

.

֎֎֎

Budstikka 9. oktober 2021. Klikk for å lese (kanskje bare for abonnenter).

Vv 7: Barnespråk. I en pågående nostalgi-serie skrev Budstikka nylig om en HV-øvelse i 1986, men der overskriften åpenbart er laget i dag. For i 1986 var det vel bare barn som ikke helt hadde utviklet sitt ordforråd, som brukte verbet å krige.

 

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 4. oktober 1921.

Vv 8: Ruralt. For hundre år siden var området vest for hovedstaden langt mindre urbant enn det er i dag, og annonser som de i klippet ovenfor var vanlige i Asker og Bærums Budstikke. Selv mener jeg å huske at det på 1950-tallet gikk kuer på beite på Kalvøya, som antakelig har fått sitt navn med god grunn.

֎֎֎

Aftenpostens forside 4. oktober 2021. Forsiden inngår ikke i de ti sidene som denne utgaven av avisen bruker på «Pandora papers».

Vv 9: P-avsløringer. P… Papers er betegnelsen på et internasjonalt avis-samarbeid med avsløringer av tvilsomme økonomiske forhold. Aftenposten er den norske deltakeren, og avisen brukte forrige mandag ti sider på dette stoffet («bare» åtte sider i tirsdagens avis). Alle avsløringsnavnene begynner på P (Panama Papers, Paradise Papers, Pandora Papers). Det tror jeg skyldes at en eller annen journalist har funnet ut at den bokstaven treffer attraktive reisemål (har jeg hørt) som Phuket. Folk i Porsgrunn og Porsanger kan trolig ta det med ro. Noen få journalister har forresten funnet ut at Papers i denne sammenhengen ikke betyr papirer, men dokumenter.

(Innlegget ble påbegynt 14.10.2021 og fullført 14.10.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no