Virtuell virkelighet 36/21

Denne delen av bloggen het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Resett 17. september 2021.

Vv 1: Damer. Lenken ved siden av handler ikke om det norske valget, men om Afghanistan. Kanskje likevel en ide for regjeringen Støre?

.

.

֎֎֎

Resett 18. september 2021. Klikk for å lese hva Øystein Steiro skriver om Sp som «statsbærende parti».

Vv 2: Statsbærende. Som påpekt i Alternative fakta i fjor høst: Statsbærende parti er et uttrykk med spesiell betydning på norsk. Det er ikke sikkert at Sp, som tidligere het Bondepartiet, er så begeistret for å få denne merkelappen. Det var som kjent en regjering fra Bondepartiet som hadde Vidkun Quisling som forsvarsminister.

֎֎֎

Aftenposten 15. september 2021.

Vv 3: Diskriminering. I en ettervalgs-kommentar i Aftenposten skriver Frank Rossavik bl.a. det lille avsnittet ovenfor. Det er aldersdiskriminering å antyde at Karin Andersens alder (bare 68!) skulle tale imot at hun skulle kunne få en regjeringspost. Jeg kan gi bedre grunner!

֎֎֎

Vv 4: Skremmeskudd. Meldingen ved siden av er en skrekkmelding å få når man driver med blogg, men den kom heldigvis dagen etter at siste ukes blogg var publisert, og nettstedet var nede bare en drøy halvtime. Hvis Gud og Bill Gates vil, går det bra denne uken også.

֎֎֎

Vv 5: Pass. I går var jeg innkalt til politiet – som resultat av at jeg hadde bestilt time for å fornye passet. På Bærum politistasjon, som politihuset på Kjørbo nå heter, myldret det av reklame for antibac, men for å få kønummer, måtte man lese en liten melding på en skjerm ved inngangen. Heldigvis fikk jeg hjelp av en yngre mann som så denne gamle, litt forvirrede mannen (bloggeren). Så jeg fikk utrettet mitt pass-ærend hos en dame med Kristiansand-dialekt; trolig var hun fra bydelen Sumatra (hun så i hvert fall slik ut). Politiet har nå alle mine fingeravtrykk unntatt lillefingrene. Og jeg ble fotografert, og ser akkurat så sløv ut på passbildet som jeg faktisk er.

֎֎֎

Vv 6: Slæsj. Hva er galt med norske ord som eller og – om nødvendig – skråstrek. Hør hva Anders Johnsrud, krimleder ved Oslo politidistrikt, sa til NRK sist søndag:

Som kjent har politiet en cold case-enhet, så engelsk er vel administrasjonsspråket i etaten.

֎֎֎

Vv 7: Barnetime-jungelord. «Neste morgen dro vi videre». Da hørespillserien Stanley og Livingstone gikk i lørdagsbarnetimen på 1950-tallet, var dette utsagnet fra Stanley en gjenganger. Ellers mener jeg å huske at de fleste episodene sluttet med at det sto en brølende løve i teltåpningen.

֎֎֎

Vv 8: Fjernkontroll. Som den forsiktige og engstelige personen jeg er, har jeg selvsagt ingen andre opplysninger på min telefon enn kontaktregisteret. Derfor ble jeg ikke skremt av Documents opplysning om hva Kina kan gjøre med min telefon, som selvsagt ikke er av det kinesiske merket Hu-og-hei.

Document 23. september 2021. Artikkelen er reservert for Document-abonnenter.

(Innlegget ble påbegynt 23.09.2021 og fullført 23.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no