Virtuell virkelighet 29/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

 

Ingen hekk her!

Vv 1: Hekk. «400 meter hekk» sier de, men hvis det er noen hekk på den idrettsplassen NRK Dagsrevyen viste bilder av, er den i hvert fall ikke 400 meter lang. Vi blir lurt!

֎֎֎

Vv 2: OL1. NRK Dagsrevyen sist tirsdag hadde en 12 minutter lang reportasje fra det internasjonale idrettsstevnet i Tokyo. Den sto på i bakgrunnen mens jeg leste avisen, og jeg stusset over at et spesielt utrykk gikk igjen hos nesten alle som sa noe i reportasjen. Forklaringen kom da jeg et øyeblikk hevet blikket fra avisen og fikk se Dagsrevyens stillbilde av han som hadde løpt fort (eller var det høyt?).

֎֎֎

Vv 3: OL2. Den skattefinansierte radio- og TV-kanalen NRK har lest seg opp på universell utforming, og har pålagt sportsredaksjonen å ta hensyn til hørselshemmede:

֎֎֎

Aftenposten 4. august 2021. Klikk for større tekst.

Vv 4: OL3. Hvis svingstang er noe man kan få OL-medalje for, vet jeg om flere kandidater som hver helg trener på å være svingstang, og som gjerne kan tenke seg en tur til Paris sommeren 2024.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Flagg. I forrige ukes Virtuell virkelighet sto det (Vv 8: Flagg/Plagg): «En disiplin mange norske idrettsutøvere ser ut til å beherske, både under OL og ellers, er å misbruke det norske flagget. Det er ikke et varmeteppe, og skal heller ikke brukes som kappe.» Aftenpostens illustrasjon til notisen viste Olaf Tufte med et norsk flagg som kappe. Det var ikke noe bilde av flagget brukt som teppe, men Karsten Warholm (eller hans dårlige rådgivere?) sørget for det sist tirsdag. Og sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum (eller deres dårlige rådgivere) fulgte opp. De respektive rådgivere (og andre interesserte) anbefales å lese Respekt for flagget fra juni 2017).

 

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 9. august 1921. Klikk for å lese.

Vv 6: Valg. Det var noen lokale valg i Bærum i 1921, og ett av valgresultatene ble av Asker og Bærums Budstikke presentert under overskriften En bolsjevik som forlikskommissær i Bærum. Ved høstens stortingsvalg deltar ikke bolsjevikene (eller tilsvarer det Rødt?), så det blir nok ingen gjentakelse av deres hundre år gamle suksess.

.

.

.

.

֎֎֎

Resett 3. august 2021. Klikk for å lese.

Vv 7: Ulykker. Fenomenet el-«sparke»-sykler er omtalt i et eget innlegg i dagens blogg (Ståsykler med el-motor). Resett meldte nylig at det i juli var 13 skadede på slike kjøretøy hver dag. 13 er jo ansett som et ulykkestall, så det var vel ikke så overraskende.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 9. august 1921.

Vv 8: Slakt. For hundre år siden var det nok vanligere å gå til barbereren for å stusse skjegget enn det er i dag. Og da brukte man skarp redskap. Men var det ikke litt skremmende for kundene at Asker-barbereren flyttet til slaktergården?

֎֎֎

Vv 9: Drain. Det er ikke mer en omtrent femti år siden Gustav Lunds bygning (på bildet i annonsen nedenfor) ble revet. Men annonsen er hundre år gammel, som det fremgår av rettskrivingen. Prøv å finne drainsrør i en byggevarefortegnelse i dag!


Asker og Bærums Budstikke 9. august 1921.

(Innlegget ble påbegynt 05.08.2021 og fullført 05.08.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no