Virtuell virkelighet 28/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Lokalavis 1. Før het det Asker og Bærums Budstikke, så ble det Budstikka (som var det vanligste navnet i dagligtale), nå er også det kortet ned – til Budsikka (ovenfor). Om forkortelsen får noen innvirkning på avisens innhold, er usikkert.

֎֎֎

Budstikka 22, juli 2021. Klikk for å lese (kanskje bare tilgjengelig for abonnenter).

Vv 2: Lokalavis 2. «Havsens bund» sier Gregers Werle i Henrik Ibsens skuespill Vildanden. Det er litt mer dramatisk enn «havets bunn», som Budstikka skriver om (ovenfor). Men så viser det seg at Budstikkas havbunn befinner seg under stupetårnet på Kadettangen, som riktignok ligger ved en gren av Atlanterhavet, men …

֎֎֎

NRKs nettsider 25. juli 2021.

Vv 3: Ingress. NRKs ingressforfatter hadde hatt plass til å ta med ordene «i drukningsulykker» i omtalen av Dagsrevyen (til høyre). Som teksten står, virker tallet litt lavt.

֎֎֎

Vv 4: Kart. Den skattefinansierte TV-kanalen NRK har kommet over noen billige kart over øyene i Middelhavet, og tok dem i bruk i Dagsrevyen nylig.


Kart fra NRK Dagsrevyen 23. juli 2021.

֎֎֎

Vv 5: OL 1. Det foreløpige høydepunktet i OL-dekningen var – i hvert fall for bloggeren – NRKs Dagsnyttsending sist søndag kl. 11, der en tredjedel av sendetiden var viet sportsstevnet i Tokyo. Det omfattet bl. a. et intervju med Erik Watndal, som hadde fullført tre av fem kvalifiseringsrunder til finalen i skeet, som det nå heter (leirdueskyting blir vel for langt og for enkelt å forstå). Han kvalifiserte seg dessverre ikke, men hør Andreas Stabrun Smiths dyptpløyende intervju:

֎֎֎

Vv 6: OL 2. OL-grener som seiling og roing burde ligge godt til rette for sjøfartsnasjonen Norge. «Hvor fartøy flyte kan, der er han førstemann»! Klikk nedenfor for å se reportasjer eller hør sang.

֎֎֎

Vv 7: OL 3. Bryting (en form for slåsskamp) er en av OL-grenene. Fethi Nourine fra Algerie skulle delta, men trakk seg. Med sin begrunnelse har han satt et eksempel for de norske deltakerne i vinter-OL, som kan trekke seg i protest mot Kinas tvilsomme forhold til menneskerettighetene (jfr. fotball-landslagenes heltemodige Qatar-protest).

֎֎֎

Vv 8: Flagg/Plagg. En disiplin mange norske idrettsutøvere ser ut til å beherske, både under OL og ellers, er å misbruke det norske flagget. Det er ikke et varmeteppe, og skal heller ikke brukes som kappe.

Aftenposten 22. juli 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 9: Lykke. Aftenposten har omtalt en Gallup-undersøkelse om hvor lykkelige folk er i forskjellige land. Der kommer Norge på en delt annenplass, sammen med bl.a. Filippinene, som har en president (Rodrigo Duterte) som utenfor sitt eget lands grenser er mest kjent for sin erklærte «krig» mot narkotika, en paramilitær operasjon som så langt påstås å ha kostet over 20.000 mennesker livet. Øverst på «lykkelig-listen» står El Salvador i Mellom-Amerika.  Der har det vært borgerkrig de siste årene, og der er det også ellers nokså utrygt. Men hverken Filippinene eller El Salvador har et ekstremt politisk parti som MDG

(Innlegget ble påbegynt 29.07.2021 og fullført 29.07.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer,